15 vragen blogathon

Het is weer tijd voor een nieuwe blogathon. Niet geheel verrassend is deze ook weer georganiseerd door Dè filmkijker Nostra! Deze keer geen lijstjes met acteurs, actrices en/of films en geen doorgeefsystemen. Nee, gewoon 15 vragen die je moet beantwoorden.

Dat klinkt makkelijk toch? Nou dat viel nog een beetje tegen. Ik ben namelijk niet zo’n held in het maken van keuzes. Ik wil het graag gewoon allemaal, maar dat is in dit geval natuurlijk niet de bedoeling. Dus ik heb mijn best gedaan om toch te kiezen. Hieronder mijn antwoorden!

1. Van welke film hou je enorm en vol passie?
Je zou denken dat ik hier meteen een antwoord op zou hebben, maar dat is dus niet zo. Begint lekker! Als je me nu vraagt wat vind je de beste film ooit gemaakt, dan zeg ik The Godfather, maar das de vraag niet hè. Ik denk dat er gewoon geen film is waar ik echt enorm van gepassioneerd ben. Ooit was dat Titanic, maar ja dat kwam vooral omdat ik toen smoorverliefd was op Leonardo DiCaprio. Die crush is toch al een aantal jaren over… Nou ja dan toch maar gewoon Titanic als antwoord.

2. Welke film zal je nooit kijken?
Noem een willekeurige horrorfilm en die kun je hier invullen. De eerste die bij me opkomt is Saw. Daar kan ik dus echt geen zin aan krijgen. Ik hou persoonlijk liever een fijn gevoel over aan een film kijken.

3. Van welke film was je na het zien sprakeloos?
Ik ben niet zo snel sprakeloos. Maar als ik moet kiezen ga ik toch voor de eerste Lord of the Rings film. Dit was zo’n spektakel en zo mooi gemaakt. Daar was ik toch wel even van onder de indruk. Als het echt om het verhaal gaat dan had ik dat meer bij Invictus. Vond het zo mooi om te zien hoe Mandela de sport gebruikte om verbroedering te creëren. 

4. Welke film raad je anderen altijd aan?
The Godfather, maar die hebben de meeste gelukkig al gezien. Andere films die ik iedereen aanraad om te kijken zijn Roman Holiday en The Breakfast Club.

5. Welke acteur/actrice kijk je alle films van, ongeacht hoe slecht de film is?
Van geen enkele. Van Leonardo DiCaprio heb ik wel het meeste gezien, maar ook van hem zelfs niet alles. Het gaat mij meestal niet om de acteur, maar om de film, het verhaal. 

6. Van welke acteur of actrice snap je niet waarom ze zo populair zijn?
Jennifer Garner. Ik kan geen rol van haar bedenken waarin ik haar echt helemaal fantastisch vond. Ze irriteert me over het algemeen mateloos! De film 30 going on 13 is misschien wel mijn minst favoriete film ever en dat komt vooral door haar. Haar ex-man Ben Affleck staat trouwens ook niet hoog op mijn favorietenlijst. 

7. Welke acteur of actrice (levend of dood) zou je graag willen ontmoeten?
Zonder twijfel Audrey Hepburn. Ik vind alles aan die vrouw fantastisch. Ik vind het ook fasinerend dat zij half Nederlandse is. Zou graag een ontbijtje bij Tiffany met haar gaan eten 😉


8. Wat vind je de meest sexy acteur of actrice?
Oeh dat is wel heel lastig, zoveel leuke mannen. Op dit moment ga ik denk ik dan toch Tom Hardy. Alhoewel ik ook nog steeds een zwak heb voor Jensen Ackles en Milo Ventimiglia

9. Hoe ziet jouw droomcast er uit?
Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Emma Stone en Kate Winslet. Geen idee wat voor film dat zou worden, maar dat lijkt me wel een leuk stel bij elkaar. 

10. Wat is je favoriete samenwerking tussen twee acteurs?
Eigenlijk nooit zo over nagedacht, maar nu het zo gevraagd wordt denk ik meteen aan Al Pacino en Robert DeNiro in Heat.

11. Wat is je favoriete omgeving waarin een film zich afspeelt (bv. een science fiction setting, onder water etc)?
Een historische omgeving. Griekse oudheid of Romeinse Rijk dat soort dingen. Verder vind ik de meeste science fictionfilms ook wel leuk. Toch is de realiteit van het nu soms ook juist heel mooi. Nou goed eigenlijk alles dus. Alhoewel… onder water heb ik wel ietsje minder mee 😉

12. Wat is je favoriete decennium van films (dus bijvoorbeeld jaren ’80)
Ik kan niet zeggen dat ik een favoriet heb. Elk decennium heeft zijn eigen goede films.

13. “Chick flick” of actiefilm?
Allebei! Oh wacht, is dat vals spelen? Bij mij ligt het erg aan mijn bui welke van de twee ik ga kijken. Maar als ik echt, echt, echt moet kiezen, dan toch maar de actiefilm. 

14. Held, slechterik of anti-held?
Hè gatie alweer een vraag met keuzes. Ik hou niet van keuzes! Ik wil altijd gewoon alles. Als ik dan echt moet kiezen, dan zal het in de meeste gevallen de held zijn. Alhoewel soms juist de slechterik de interessantste persoon van de film is.

15. Zwart/wit of kleur?
Kleur. Hoewel ik zwart/witfilms ook echt mooi vind. Maar dan moeten het wel originele oude zwart/witfilms zijn. Als je nu een film maakt hoeft dat van mij niet in zwart/wit. Wat me wel altijd opvalt als ik een zwart/witfilm kijk is dat ik dat na een paar minuten eigenlijk al niet eens meer door heb.

Wil je ook van anderen zien wat hun antwoorden zijn? Dat kan want Nostra houdt het hier allemaal voor je bij!

9 reacties Voeg uw reactie toe

 1. ricardo schreef:

  Ik vind Jennifer Garner dus juist heel erg leuk :O

  Geliked door 1 persoon

  1. Miss Movie schreef:

   Dat kan natuurlijk. Het is je vergeven 😉 Ik word niet gelukkig van haar op het scherm, maar smaken verschillen gelukkig!

   Like

 2. Nostra schreef:

  Iemand moet die blogathons organiseren en doe het met plezier 🙂

  Heb hetzelfde met horror, maar toch zijn er bepaalde horror films waarvan ik toch blij ben dat ik ze een kans heb gegeven. Ik noem bijvoorbeeld The Shining. Roman Holiday is een goede aanrader, erg leuke film.

  Leuk om de antwoorden te lezen en grappig dat het toch zo moeilijk was bij sommige vragen een keuze te moeten maken.

  Thanks voor het meedoen!

  Geliked door 1 persoon

  1. Miss Movie schreef:

   Respect voor al het werk dat je er in stopt. Echt top! Je bezorgt de andere bloggers ook veel plezier er mee 😀

   The Shining is inderdaad ook een van de weinige horrorfilms die ik wel gezien heb en ik wel kan waarderen. Maar het is wel echt een uitzondering 😉

   Wie had gedacht dat een paar vragen beantwoorden toch nog zo lastig kon zijn, maar vond het weer leuk om mee te doen!

   Like

 3. De Protagonisten schreef:

  Leeft Jennifer Garner überhaupt nog? Die gaat toch met Ben Affleck, of is dat stiekem toch al 10 jaar over en heb ik dat gemist?

  Geliked door 1 persoon

  1. Miss Movie schreef:

   Zij was inderdaad met Ben Affleck (ben ik ook geen fan van), maar ze zijn al een tijdje uit elkaar geloof ik. Nog geen 10 jaar hoor 😉

   Like

 4. Gwen schreef:

  Ik moet Roman Holiday nog steeds kijken! Ooit gaat het gebeuren.. de dvd ligt al eeuwen in de kast. 😉

  Ohh iemand die Jennifer Garner niet mag! Ik vind haar juist zo likeable, vooral in 13 Going on 30!

  Geliked door 1 persoon

  1. Miss Movie schreef:

   Roman Holiday is echt een van mijn favorieten. Ik hoop dat jij hem ook leuk vindt!

   Ik weet niet waarom, maar Jennifer werkt gewoon een op mijn zenuwen. Toch wel fijn voor haar dat niet iedereen er zo over denkt 😉

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.