13x waarom 13 Reasons Why

Er is weer een nieuwe Netflix-serie en ook deze is weer bijzonder goed. 13 Reasons Why gaat over Hannah Baker. Hannah heeft zelfmoord gepleegd, maar voor ze dat deed heeft ze de redenen waarom ze dat deed op old-school-tapes gezet. Iedereen die iets met de redenen van haar zelfmoord te maken heeft wordt hierin genoemd en moet de bandjes luisteren.

Aan het begin van de serie zijn de tapes bij Clay Jensen terecht gekomen. Vanaf dat moment zie je wat er is gebeurd of in ieder geval wat er volgens Hannah is gebeurd. Samen met Clay ontrafel je langzaam Hannah’s geheim.

De serie zit perfect in elkaar en je wilt blijven kijken en wel om deze 13 redenen:

 1. Waarom heeft Hannah zelfmoord gepleegd?
  Dat vraag je je vanaf het begin af en dat blijft je net als het hoofdpersonage constant bezig houden. Het is de hoofdreden dat je niet kunt stoppen met kijken!
 2. Who’s next?!
  Elke kant van een bandje gaat over een specifiek iemand. Je weet nooit wie de volgende zal zijn. Zal het Clay zelf zijn of toch een van zijn schoolgenoten…
 3. Wat heeft Clay gedaan?
  Dat vraagt hij zichzelf ook constant af. Toch gaat hij tergend langzaam door de bandjes heen. Hij is namelijk eigenlijk bang voor het antwoord. Als kijker ben je dat natuurlijk niet en wil je gewoon het antwoord. Stoppen met kijken voor je het antwoord hebt is daarom geen optie.
 4. Wie is Tony en wat is zijn rol in het verhaal?
  Het meest mysterieuze personage in de serie is zonder twijfel Tony. Tony zegt niet op de tapes te staan, maar is dat wel zo? Waarom heeft hij contact met Hannah’s moeder? En als hij niet op de tapes staat waarom weet hij er dan wel vanaf? Waarom volgt hij Clay? De vragen stapelen zich op…
 5. Is alles wat Hannah zegt wel 100% waar?
  Je zult haar op haar woord moeten geloven, want antwoorden kan ze natuurlijk niet meer. Toch zijn er momenten dat je gaat twijfelen… is alles wat ze zegt wel zo? Misschien wel, misschien niet. Je zult moeten blijven kijken om daar achter te komen.
 6. What’s up with Bryce? 
  Niks tegen Bryce zeggen. Hij mag niks weten. Hoezo niet! Staat hij ook op de bandjes of juist niet? Zo frustrerend! Het lijkt een totaal nietszeggende arrogante rijke jongen, maar kennelijk is er meer, maar wat dan!
 7. Waarom is iedereen bang dat Clay iets gaat doen
  Het is al snel duidelijk dat Clay niet de eerste is die de tapes in handen kreeg. De anderen lijken behoorlijk bang voor zijn reactie. Waarom in hemelsnaam? Zij hebben er toch ook niks meegedaan? Waarom hij dan wel? Ja dat is natuurlijk de vraag…
 8. Wie heeft wat gedaan?
  Iedereen lijkt iets op zijn kerfstok te hebben, maar wie heeft wat gedaan? Bij iedereen die je ziet denk je: En wat was jouw aandeel?
 9. Oude bekenden
  Naast de vele goede nieuwe acteurs zijn er ook oude bekende gezichten te zien in de serie. Zo wordt de moeder van Hannah gespeeld door Kate Walsh bekend van o.a. Grey’s Anatomy en kun je Mrs. Bradley kennen als Lane uit de Gilmore Girls, oftwel Keiko Agena.
 10. Chocolademelk @ Monet’s
  Op de een of andere manier lijkt me dat een ontzettend tof tentje. Al is er wel een hoop drama daarbinnen. Maar ik heb na het kijken van de serie echt heel erg veel zin in warme chocolademelk. Was er nu maar een Monet’s hier in de buurt…
 11. Selena Gomes
  Nee ze is niet te zien in de serie, maar ze is wel een van de producers. Die dame lijkt echt van alle markten thuis.
 12. Hoe iets kleins grote gevolgen kan hebben
  The Butterfly effect. Iedereen doet iets kleins, maar uiteindelijk heeft het grote gevolgen. Welk klein ding heeft de grootste gevolgen of was het misschien toch niet iets kleins?
 13. It makes you think…
  Heb ik ooit iets  gezegd tegen iemand bewust of onbewust wat hem of haar pijn heeft gedaan? Misschien heb ik hen zonder het te weten wel heel erg gekwetst. Dat is een gedachte die denk ik iedereen heeft na het kijken van deze serie. Wie weet was het iets heel kleins, maar was het precies die bekende druppel.  Hopelijk zet het mensen aan nu te gaan denken voordat ze iets zeggen.

Van plan deze serie te gaan kijken? Alvast een waarschuwing: Stoppen is erg moeilijk. Als je begint wil je weten hoe het in elkaar zit. Dus beginnen in het weekend is een aanrader.

Cijfer: 8,5

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Anneke Schrijft schreef:

  Deze serie is inderdaad een must see 🙂 En een 8,5 waard!

  Geliked door 1 persoon

 2. Nostra schreef:

  Heb hier al goede dingen over gelezen, heb hem toegevoegd aan mijn Netflix lijst

  Geliked door 1 persoon

  1. Miss Movie schreef:

   Zeker het kijken waard!

   Like

 3. Ik ga hier binnenkort mee beginnen, lijkt me een hele goeie serie!

  Geliked door 1 persoon

  1. Miss Movie schreef:

   Ga je geen spijt van krijgen! Zit echt heel goed in elkaar en je kunt bijna niet stoppen met kijken 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.