Review: Gomorra, la serie

Je hebt soms van die series die al heel lang op je lijstje staan om te gaan kijken, maar het komt er maar niet van. Dat had ik met Gomorra, la serie. Hij was me al door meerdere mensen aangeraden en hij stond al tijden in mijn Netflixlijst en nu vond ik het toch echt tijd om het te gaan kijken. 

Gomorra is een serie die gaat over de Napolitaanse maffia, oftewel de Gomorra. Deze serie geeft absoluut geen romantisch beeld van de Napolitaanse onderwereld. Waar je in een serie vaak een personage hebt waar je wel sympathie voor hebt, is dat in deze serie niet zo. Iedereen is even verdorven. Als je even denkt dat iemand misschien meevalt, is dat gevoel meestal in de volgende scene al weer verdwenen. Dat was ook de bedoeling van de makers.

Toen ik in Italië studeerde raden Italianen me af om naar Napoli te gaan. Zeker alleen. Met een groep kon nog wel, maar dan wel alleen in het centrum. Een van mijn leraressen vertelde dat in Napoli iedereen zonder helm rijdt. Waarom? Vraag je je wellicht af. Dat is toch levensgevaarlijk? Maar daar is het nog gevaarlijker om met helm te rijden. Je wilt herkenbaar zijn, want je wilt niet dat je wordt aangezien voor iemand anders. Dat kan je namelijk je leven kosten. Dat zie je in deze serie ook terug. Zelden zie je iemand met een helm oprijden. Doen ze dat wel, dan is dat meestal omdat ze iemand gaan vermoorden en niet herkent willen worden.

De serie is duidelijk niet gemaakt om deze wereld te verheerlijken, maar om de waarheid te laten zien. En die is niet bepaald mooi. De serie daarentegen wel! Nou ja mooi is misschien niet het juiste woord, maar wel echt heel goed! De serie is rauw en voelt echt aan. De acteurs spreken ook echt in het Napolitaans. Ik versta redelijk Italiaans, maar hier was ik toch erg blij met de ondertitels.

Kortom: Absolute aanrader!

Cijfer: 9 goed gemaakt en geeft een realistisch beeld

Bron afbeelding

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Nostra schreef:

  Fantastische serie! Heb je beide seizoenen gezien?

  Geliked door 1 persoon

  1. Miss Movie schreef:

   Inderdaad echt een hele goede serie. Alleen nog maar seizoen 1 gezien. Dus heb nog wat om naar uit te kijken 😉

   Geliked door 1 persoon

 2. mike schreef:

  jezus net seizoen 3 afgekeken heb veel series gezien maar dit slaat alles niet normaal hoe goed de serie in elkaar is gezet beste serie ooit het verdiend als het bestond een oscar .

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.