TV-tip: The Living and The Dead

Vanaf morgen (24 september) 21.00 uur zendt BBC First weer een nieuwe TV-serie uit. Dit keer een iets mysterieuzere serie. In de hoofdrol Colin Morgan, vooral bekend van zijn rol als Merlin in de gelijknamige serie. In The Living and The Dead heeft hij een hele andere rol. Een meer volwassen rol en dat kan hij zeker aan.the-living-and-the-dead

The Living and The Dead speelt zich af op het Engelse platteland in de tijd van de industrialisatie. Het gaat over Nathan Appleby en zijn vrouw Charlotte. Na de dood van Nathans moeder besluit het stel om Londen te verlaten en de familieboerderij van de Appleby’s te gaan runnen. Het heeft meer voeten in de aarde dan ze denken. Het dorpje lijkt daarnaast niet vrij van bovennatuurlijke dingen. Nathan probeert het als psychiater allemaal te begrijpen, want geesten bestaan natuurlijk niet, maar kan hij dat wel volhouden? Het heden en verleden lijken op een vreemde manier door elkaar te lopen. Letterlijk niets is wat het lijkt.

Het einde zag ik trouwens echt niet aankomen! Ik ga het niet weggeven, want dat is zonde, maar geloof me je ziet de aflevering (en de serie) in eens in een heel ander licht.

Voor mij is de serie een absolute aanrader. Kijkt heerlijk weg en elke keer heeft het verhaal weer een verrassende wending. In totaal zijn er zes afleveringen en elke keer krijg je weer een stukje van de puzzel. Het blijft daardoor spannend om te kijken. Ik wilde in ieder echt weten hoe het afliep!

Veel kijkplezier alvast!

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.