Review: Making a Murderer

Nou ik heb alle stukjes van mijn laptop weer aan elkaar geplakt om een review te kunnen schrijven. Tijdens het kijken van Making a Murderer heb je serieus de neiging om je laptop, TV of waar je het ook op kijkt het raam uit te gooien. Dus ben je nog van plan deze documentaire te gaan kijken zorg dan dat je raam vast open staat :P.

making a murderer

De frustratie die ik voelde was niet omdat de documentaire zo slecht is, maar eerder het tegenovergestelde. Wat je ziet is echt ongelofelijk! Je denk constant (of schreeuwt naar het scherm) ‘Nee dat kan toch niet serieus?’, ‘Oh, kom op zeg!’, ‘Erger dan dit kan het toch niet worden?’. Het erge is het kan wel en het is echt gebeurd.

Normaal gesproken ben ik niet zo’n documentairekijkster, maar over Making a Murderer was zoveel te doen dat ik toch wel erg benieuwd werd. Daar heb ik geen spijt van gekregen. Wat een fantastische documentaire! Ik heb trouwens nog nooit in mijn leven zoveel naar het scherm geschreeuwd!

Ik wil niet te veel weggeven voor de mensen die het nog niet gezien hebben. Het is namelijk jammer als je bepaalde dingen al weet voor je gaat kijken. Dus voor iedereen die het nog onbevooroordeeld wil gaan kijken: niet verder lezen en gewoon de documentaire gaan kijken…

SPOILER ALERT!

Making a Murderer gaat over Steven Avery. Avery wordt beschuldigd van moord, maar is nog niet veroordeeld. De documentaire gaat over het moordproces. Alleen zit het niet zo simpel in elkaar als het klinkt. Steven is namelijk al eens eerder onschuldig veroordeeld (voor verkrachting) en heeft 18 jaar onschuldig vastgezeten. Hij heeft de politie daarvoor aangeklaagd en net voordat zijn zaak voor de rechter zou komen wordt hij opgepakt voor moord. Wederom geeft Steven aan onschuldig te zijn.

Daarnaast wordt ook zijn neefje Brendan Dassey opgepakt voor medeplichtigheid. Deze jongen is niet bijster slim en wordt behoorlijk onder druk gezet door de politie. Daarnaast faalt zijn defensie aan alle kanten. Aan het begin heeft hij gewoon geen fatsoenlijke representatie. Dat zou wat mij betreft echt niet moeten kunnen!

Ik weet eerlijk niet of Steven Avery het wel of niet gedaan heeft. Dat kun je ook niet 100% zeker weten tenzij je Steven Avery bent of eventueel een ander die haar vermoord heeft. Persoonlijk denk ik wel dat er veel te veel twijfelachtige dingen in deze zaak zijn om hem te veroordelen. Bij een veroordeling moeten het namelijk ‘Without a reasonable doubt‘ zijn. Laten we eerlijk zijn dat is hier niet het geval!

Ik vond het ongelofelijk hoe bevooroordeeld iedereen aan de aanklagende kant van deze zaak was. Vooral de aanklager Kratz irriteerde me mateloos. Wat een walgelijk mannetje lijkt me dat… Alleen de manier van praten stond me al tegen en de uitspraken die hij tegen de pers deed vond ik af en toe echt absurd.

Ook vraag ik me serieus af hoe een politiedepartement dat beschuldigd wordt door de verdachte, zelf onderzoek naar hem kan gaan doen? Dan kun je toch nooit onbevooroordeeld zijn? Dan moet je dat toch aan een ander departement over laten? Vervolgens roepen ze in een persconferentie dat ze zich er volledig buiten houden en daarna blijkt doodleuk dat ze zelf het belangrijkste werk hebben gedaan. Dat kan er bij mij echt niet in!

Bij Brendan vond ik het helemaal een aanfluiting! Die jongen verdiend op zijn minst een nieuwe rechtzaak waarin ook zijn belangen meegenomen worden. Want die zijn in eerste instantie behoorlijk geschonden. Daar kan ik echt giftig om worden. Ik ben er heilig van overtuigd dat iedereen recht heeft op een goede advocaat die jouw belangen zo goed mogelijk behartigd. Dat deed Len Kachinsky zeker niet!

Er is in ieder geval een hoop misgegaan bij dit onderzoek en veel dingen wijzen er toch echt op dat ze er in geluisd zijn door iemand. Dat zou dus inhouden dat de echte moordenaar nog vrij rondloopt en dat er twee mensen onschuldig vastzitten. Niet echt een prettige gedachte. Laten we hopen dat er ooit echt duidelijkheid komt. Zowel voor de familie van de vermoorde Teresa als voor de Avery’s.

Op 11 januari werd bekend dat de zaak van Steven wordt heropend. Dus wie weet komt de waarheid toch nog eens boven water. Tevens hebben de documentairemaaksters aangegeven dat er wellicht een tweede deel komt. To be continued dus!

 

Bron afbeelding

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Nostra schreef:

    Een documentaire die je inderdaad regelmatig af laat vragen of dit daadwerkelijk allemaal echt zo gebeurd is. Of Avery wel of niet schuldig is durf ik geen uitspraak over te doen, maar wel dat op basis van deze rechtszaak je niet tot een schuldig oordeel zou kunnen komen. Daarvoor is er echt te veel mis gegaan.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.