Remakes… Waarom?!?

Mijn grote frustratie van de laatste jaren zijn remakes. Waarom zou je in hemelsnaam een remake van een film of serie maken? Dat begrijp ik dus echt niet!!! Als het een slechte film/serie was is het het niet waard en als het een goede film/serie was kun je toch gewoon het origineel kijken? De laatste tijd gaan er steeds meer geruchten over verschillende remakes…

Wanneer is de remake een groter succes geweest dan het origineel? Precies zelden tot nooit. Denk maar aan Footloose. Wat was het nut van die remake? Het origineel met Kevin Bacon was 100x beter dan de fletse remake. Ook Annie was geen groot succes.

Goed nu is het tijd om al mijn frustratie er uit te gooien. Komt ie hoor….

DirtyDancingEr schijnt binnenkort een remake van Dirty Dancing aan te komen. Hoe kun je Dirty Dancing maken zonder Patrick Swayze!? Maak dan gewoon een nieuw verhaal over een meisje dat op vakantie gaat en een jongen ontmoet. Dat is toch niet zo lastig?! Dan laat je het gewoon in een andere tijd spelen, geeft iedereen andere namen en dan zijn we allemaal tevreden. Maar de zin ‘Nobody puts Baby in the corner’ wil ik uit niemand anders zijn mond horen komen dan uit die van Patrick!

Ook de remake van tienerfilm She’s All That schijnt in de maak te zijn. Zo oud is die film toch ook weer niet? Nou ja misschien word ik zelf oud, maar toch… ik hou het gewoon bij het origineel!

Ik heb zelfs wel eens gehoord dat ze The Godfather wilden gaan remaken. Als ze daar toch het lef voor hebben! Dan ga ik hem echt boycotten en iedereen oproepen vooral het origineel te gaan kijken en de nieuwe versie niet te kijken!!! Hoe kun je het in je hoofd halen om de beste film ooit te gaan remaken? Gelukkig lijken ze van het idee afgestapt te zijn. Pfffff… kunnen we weer opgelucht ademhalen!

charmedNiet alleen films zijn onderhevig aan dit vervelende fenomeen ook TV-series komen er niet onderuit. Zo hoorde ik dat ze een van mijn favoriete series Charmed willen gaan remaken. Die serie is pas in 2006 gestopt! Slaat echt nergens op en het origineel is nu nog prima te kijken! Oke beetje verouderde telefoons, maar als dat het ergste is. Als je dan toch het succes van Charmed wilt gebruiken maak dan een leuke spin-off met Wyatt en Chris. Dat zie ik nog wel zitten en zou ik waarschijnlijk zelfs wel gaan volgen…

Wat ik ook stom vind is dat ze Britse series remaken voor de Amerikaanse markt. Hoezo? Konden ze het origineel niet verstaan ofzo?!? Broadchurch is bijvoorbeeld opnieuw gemaakt voor Amerika onder de naam Gracepoint (geen grap). De hoofdrolspeler was zelfs dezelfde man. Hoe kansloos! En ook zonde van het geld lijkt mij, maar goed dat is hun probleem.

Bij een remake komt standaard het volgende argument: ‘Dan kan een nieuwe generatie kennis maken met het verhaal’. Nou volgens mij kan de nieuwe generatie ook prima het origineel kijken! Als je een remake gaat maken moeten mensen echt het origineel zo goed als vergeten zijn. Hawaii 5 0 is daar een redelijk voorbeeld van. Daar is het verhaal gewoon aangepast naar deze tijd en is het meer ‘gebaseerd op’ dan dat het een remake is. Alleen de namen en locatie zijn eigenlijk overgenomen uit het origineel. Daar kan ik nog wel mee leven. Maar een 1 op 1 remakes geven me echt de kriebels.

Conclusie:  Geef mij maar het origineel!

Bronnen: afb. 1, afb. 2

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Fresh Bananaz schreef:

    Hoe jammer het ook is, de enige reden van remakes is het geld dat ze opbrengen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.