Eindelijk bij met Game of Thrones!

on

Weken heb ik alles te ontweken wat met Game of Thrones te maken had. Ik kan je vertellen dat dat niet gemakkelijk is! Het is natuurlijk niet voor niets werelds populairste serie… Bij verjaardagen moest ik steeds roepen Ho Stop Spoiler Alert! Op YouTube moest ik mijn best doen om vooruitblikken te omzeilen en dan heb je nog mensen die werkelijk alles op Facebook gooien, spoilers of niet…

Wonder boven wonder is het me gelukt om zonder spoilers aan het vijfde seizoen te beginnen en nu kan ik ook eindelijk meepraten! Voor iedereen die seizoen 5 nog niet heeft gezien: SPOILER ALERT!!!

game of thrones

In twee dagen heb ik heel seizoen 5 gekeken. Ik had expres gewacht tot alle afleveringen uitgezonden waren. Ik kan echt geen week wachten op de volgende aflevering! Na maanden van ontwijkmanoeuvres had ik gisteren toch nog bijna een spoiler, omdat iemand het nodig vond om Carice van Houten te bedreigen vanwege haar rol, maar gelukkig kon ik me nog net inhouden om het te lezen!

Nu kan ik eindelijk ook mijn mening geven over seizoen 5. Wat vond ik van dit seizoen? Ik vond het iets minder dan de vorige seizoenen. Dat houdt niet in dat ik het niet goed vond, maar ik vond het wat traag dit seizoen. Toch is er weer genoeg om naar uit te kijken in het volgende seizoen. Wat gaat er bijvoorbeeld met Sansa gebeuren?

Wie denk/hoop ik dat er uiteindelijk op de IJzeren troon komt? Mijn gevoel zegt vanaf aflevering 1 al Arya. Daar blijf ik ook na dit seizoen bij. Ze leeft nog steeds, dat kunnen we van John Snow, Rob Stark, Joffrey Baratheon en vele anderen niet zeggen. Ze hebben bij GoT in ieder geval geen moeite om hoofdpersonen om te leggen. Wie denken of hopen jullie dat er op de IJzeren troon terecht gaat komen?

Mijn favoriete verhaallijn blijft nog steeds die van Daenerys en haar draken. Dat Michiel Huisman daar af en toe zeer schaars gekleed in voorkomt is ook niet vervelend ;). Stannis (als hij nog leeft) is absoluut mijn minst favoriet om op de troon te komen. Je kind op de brandstapel gooien is toch iets wat je niet populair maakt. Daar kan Carice ook over meepraten (uiteindelijk het artikel wel gelezen nadat ik alle afleveringen had gekeken).

Wel ontzettend balen dat we nu weer eeuwig moeten wachten op seizoen 6. Dan maar aan een nieuwe serie beginnen. Ik heb besloten voor Breaking Bad te gaan. Hoor daar alleen maar goede verhalen over dus het wordt hoog tijd dat ik dat ook eens ga kijken. Groot voordeel: die serie is afgelopen en kan ik dus in een keer afkijken!

 

Bron afbeelding

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Paul schreef:

  Ik ben gestopt met lezen na de spoiler alert 🙂 Ik loop hopeloos achter en ik voel mij soms zelfs buitengesloten in mijn vriendenkring en op de werkvloer. Ik ben misschien nog een van de weinige die netjes wacht op de release van de Blu-ray Disc. Ja, ik weet het. Ik kan natuurlijk ook via HBO kijken, maar ik vind de abonnementsprijs nog een beetje te duur (gezien het feit ik ook al Videoland Unlimited en Netflix heb).

  Like

  1. Miss Movie schreef:

   Ik ken dat gevoel van je buitengesloten voelen, het lijkt dan wel of iedereen het al gezien heeft… Ik wilde eigenlijk ook wachten op de release, maar ik kon het echt niet volhouden… Kan nu in ieder geval weer meepraten 😉 ~ Marieke

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.