#soundtrackzondag: Pitch Perfect 2

De soundtrack van een film is misschien wel net zo belangrijk als de acteurs die erin spelen. Een soundtrack geeft een film een bepaalde sfeer en neemt je mee in de wereld die je voor je ziet. Er zijn zovéél goede soundtracks. Iedere zondag licht ik er eentje uit.

Deze film draait nu alweer een tijdje in de bioscoop. En omdat ik zo enthousiast over de soundtrack van film 1, stond ik te springen voor de muziek van film 2. Die luisterde ik de afgelopen weken en deel vandaag mijn mening met jullie over de soundtrack van Pitch Perfect 2.

PitchPerfect3

Het kunstje uit film 1 wordt in dit deel weer uit de kast gehaald. Ik vind dat geen probleem, want de muziek van de eerste film vind ik top! Opnieuw wordt er een blik heel verschillende popnummers open getrokken en door de acteurs zelf ingezongen.

Alleen de nummerkeuze, daar ben ik wat minder fan van. Mijn allereerste indruk was niet heel geweldig. Dat vond ik heel jammer, want stiekem had ik er toch een hoop van verwacht. Nu ik de soundtrack vaker heb geluisterd, is die indruk wat bijgedraaid is het ook niet zo heel dramatisch. Maar toch, blijft het niet helemaal mijn smaak qua nummers.

Favoriete nummer: Riff Off

Wel waard om te vermelden is de nieuwe acapella groep die we leren kennen: Das Sound Machine. Ik vind hun over-de-top Duitse accent zo leuk en ben vooral gek op het nummer ‘Car Show’ waarin o.a. ‘Uprising’ van Muse zit. Ook een dikke thumbs-up voor deze:

Hoe leuk zijn hun personages?!

En natuurlijk een kijkje achter de schermen. Ik kan me voorstellen dat het verschrikkelijk hard werken is geweest!

Ja, het is een leuke soundtrack. Maar niet zo leuk als ik persoonlijk had gehoopt en stiekem had verwacht. De nummers die zijn gekozen zijn het niet helemaal voor mij, waardoor het me niet zo aanspreekt. Misschien maakt Pitch Perfect 3 het helemaal goed?

De soundtrack van Pitch Perfect 2 luister je hier op Spotify. Ik ben erg benieuwd wat jij ervan vindt!

Fijne soundtrackzondag allemaal!

Bron: afb. 1

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Gwen schreef:

  Ik ben ook niet zo’n fan van de nummerkeuzes van deel 2. Ik ga de soundtrack van de eerste film maar nog een keer luisteren 😉

  Like

  1. Miss Movie schreef:

   Zeker doen! 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.