Review: The Night Manager

Tv-series zijn de laatste jaren van een steeds hoger niveau geworden. The Night Manager is hier een goed voorbeeld van. De serie bestaat uit zes afleveringen van ongeveer een uur en verteld in die zes uur een spannend en meeslepend verhaal. Met acteurs als Tom Hiddleston en Hugh Laurie  in de hoofdrol zit je natuurlijk al gauw goed. Ook Olivia Colman bekend van Broadchurch is een goede toevoeging aan de cast.Het verhaal:
Jonathan Pine (Tom Hiddleston) werkt als Night Manager in een hotel in Caïro als de Arabische lente uitbreekt. In het hotel zit ook de mooie Sophie Alekan. Zij is de maîtresse van de rijke Freddie Hamid. Op een avond vraagt ze Jonathan om wat papieren voor haar te kopiëren. Jonathan ziet tijdens het kopiëren al gauw dat dit geen gewone papieren zijn, maar dat het om een grote wapendeal gaat. Hij stuurt de papieren door naar een kennis die contacten heeft bij de Britse geheimen dienst. En dan gaat het natuurlijk helemaal mis, want ja er is natuurlijk een lek.

Freddie komt erachter dan Sophie de papieren heeft doorgegeven, maar hij weet niet aan wie. Zijn businesspartner Richard Roper (Hugh Laurie) heeft geen zin in geneuzel en zorgt ervoor dat Sophie verdwijnt. De dood van Sophie is voor Jonathan moeilijk te verwerken en hij besluit Egypte te verlaten. Hij zoekt opnieuw een baan als Night Manager, maar ditmaal in Zwitserland. Tot zijn verbazing stapt een paar jaar later Richard Roper daar binnen.

Hij ziet zijn kans schoon en stuurt alle gegevens die hij kan vinden door naar Angela Burr (Olivia Colman) van de Britse geheime dienst. Samen smeden ze een plan om Roper de afgrond in te werken. Jonathan zal het vertrouwen van Roper moeten te winnen en undercover in zijn operatie gaan werken.

De rest ga ik je niet vertellen, want het is veel te leuk om dat zelf allemaal uit te vinden. De serie zit fantastisch in elkaar en dat ook nog eens met topacteurs. Meer kun je niet vragen!

Cijfer: 8,5 top acteurs, top verhaal, top serie

 

Bron afbeelding

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Paul schreef:

  Deze staat nog op mijn watchlist!

  Geliked door 1 persoon

  1. Miss Movie schreef:

   Ik vond hem absoluut de moeite waard!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.