TV-tip: SS-GB

De BBC staat al jaren bekend om zijn goede drama’s en ook nu komen ze weer met iets nieuws, namelijk SS-GB. Deze serie over de Tweede Wereldoorlog is vanaf donderdag 27 april om 21.00 uur te zien op BBC First. 

Wij mochten alvast de eerste aflevering kijken en kunnen je vertellen dat ook deze serie weer bijzonder mooi gemaakt is. Er zitten ook wat bekende gezichten in de serie, zoals bijvoorbeeld Kate Bosworth.

Kate Bosworth als Barbara Barga en Sam Riley als Douglas Archer

Het verhaal
De geschiedenis staat op zijn kop in deze aangrijpende nieuwe dramaserie. De ‘Battle of Britain’ eindigt in een overwinning voor Duitsland i.p.v. Groot Brittannië en dat heeft nog al wat gevolgen. De bevolking van de jaren 40 heeft moeite om zich aan te passen aan het leven onder de nazi’s. Wanneer de befaamde uit London afkomstige detective Douglas Archer een moord moet oplossen, zit hij gevangen tussen zijn nieuwe SS-bazen en een meedogenloze Britse verzetsbeweging. Alles wijst erop dat het gaat om een moord gerelateerd aan de zwarte markt. Wanneer hij dichterbij de waarheid komt, stoot Archer op een complot. SS-GB is een misdaaddrama, liefdesverhaal en thriller vol samenzweringen met wereldwijde gevolgen. De vertrouwde wereld van Archer verdwijnt plotseling. Hij is vastberaden om de wet te handhaven en zijn dierbaren te beschermen, in de hoop op een betere toekomst. Maar tegelijkertijd worstelt hij tussen twee partijen die bereid zijn hemel en aarde te verzetten om de oorlog te winnen. Voor welke kant zal deze fatsoenlijke man kiezen?

Mijn mening:
Het is een bijzonder concept. Geschiedenis, maar dan wel compleet fictie. What if… is eigenlijk het principe dat gehanteerd wordt. Het is een interessant idee, maar de eerste aflevering heeft mij nog niet volledig overtuigd. Voor mijn gevoel hadden ze er veel meer mee kunnen doen. Alles ziet er wel weer tip top uit. Zoals altijd bij Britse dramaseries eigenlijk. Het is een geloofwaardig nazi-London en het geeft je een beetje een vreemd en onrustig gevoel. Ik ga aflevering twee zeker kijken, want er zit absoluut potentie in. Hopelijk wordt het allemaal nog wel iets spannender, want dat vond ik echt een beetje ontbreken in de eerste aflevering.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.