Filmgevangenis: Estafette blogathon

Jeej weer een estafette blogathon. Deze keer met een twist. Namelijk niet wie is de beste, maar wie is de slechtste. Hoe kom je af van die ene acteur, actrice of regisseur die altijd op je zenuwen werkt?  Nostra van De Filmkijker kwam gelukkig met de oplossing: een Filmgevangenis Estafette Race. Tijd om die vervelende persoon achter de tralies te zetten.

de-tien-filmgevangenis-estafette-blogathon

In die gevangenis zitten tien personen uit de filmwereld, waarvan iedere nieuwe blogger er één uithaalt en er weer één instopt. Uiteraard wel met een goede motivatie, want iedere gevangene en beklaagde heeft recht op een eerlijk strafproces. Wie zou er vrijgepleit worden en wie verdwijnt er (wat ons betreft voorgoed) achter de tralies?

De regels
Een estafetterace is natuurlijk niets zonder regels. En om in deze gevangenis te komen (en er aan te ontsnappen) zijn er een aantal regels:

 1. Een nieuwe gevangene in de cel stoppen kan alleen als deze keuze goed onderbouwd is;
 2. Om een gevangene te bevrijden moet je als z’n advocaat bewijsstukken aandragen die overtuigend zijn om deze persoon vrij te laten;
 3. Het is niet mogelijk iemand vrij te laten alleen omdat je zijn/haar werk niet kent;
 4. Het gaat hier om snelrecht, dus als je eenmaal de sleutels krijgt moet je binnen een week je pleidooi publiceren.

In Nostra’s lijst zaten zowel Al Pacino als Robert DeNiro achter de tralies. Dat was natuurlijk een beetje pijnlijk, maar gelukkig zijn die ondertussen al bevrijd door respectievelijk Tim Bouwhuis en De Protagonisten. Maar ja, dan wordt de keuze natuurlijk in eens wel een stukje lastiger…

De 9 die blijven zittenSam Worthington

Sam Worthington: Totaal onzichtbare acteur. Als de film afgelopen is ben je hem alweer vergeten. Avatar was eerlijk gezegd ook niet echt onze favoriete film. Dus lekker later zitten die Sam.

Jason Friedberg

Jason Friedberg en Aaron Seltzer: Oké eerlijk is eerlijk… Deze mensen kenden wij echt niet! Maar toen we het lijstje lazen met films die ze gemaakt hebben, wisten meteen dat deze gevaarlijke filmcriminelen voorlopig niet de straat op mogen.

Adam Sandler

Adam Sandler: Toen Nostra deze blogathon aankondigde was Adam Sandler de eerste acteur die bij ons op kwam om in de cel te gooien. Het bleek dat wij niet de enige waren die dat vonden, want tot onze vreugde zat hij er al in 😉

Eddie Murphy

Eddie Murphy: Beverly Hills Cop en Coming to America zijn wel entertaining films. Zijn rollen zijn vaak erg flauw en daar moet je maar net zin in hebben. Helaas is het de laatste jaren nogal stil rondom Eddie. Hij is zeker niet de grootste filmcrimineel in dit rijtje, maar om hem nu meteen vrij te laten gaat wat ver.

Nicolas Cage

Nicolas Cage: Eigenlijk is Nicolas niet zo’n slechte acteur. Heeft aardig wat goede rollen op zijn naam staan. Daarentegen ook een heleboel slechte. Op de een of andere manier denken wij nooit “laten we eens een Nicolas Cage-film gaan kijken”. Dus sorry Nicolas je moet nog even blijven zitten…

Jai Courtney

Jai Courtney: Het enige wat wij dachten bij hem: “was hij niet die ene uit Spartacus?” Toen we hem opzochten op IMdB bleek hij ook in Divergent en Suicide Squad meegedaan te hebben. Het feit dat we hem daarvan niet eens hebben onthouden zegt denken wij genoeg. Nog even brommen dus voor Jai

Michael Bay

Michael Bay: Als er een filmfranchise is waar wij echt niets mee hebben dan is het wel Transformers. Als we een vervolg kunnen voorkomen door de beste man hier op te sluiten, dan hebben wij er geen probleem mee om hem nog even gezellig te laten zitten.

Dick Maas

Dick Maas: We hebben even nagedacht en Flodder is eigenlijk het enige wat we van de man gezien hebben. En aangezien we daar absoluut geen fan van zijn, gaan we hem lekker niet vrijlaten. Misschien dat zijn oude films wel goed zijn, maar ja… Prooi zag er in ieder geval in de trailer al uit om te janken.

Megan Fox

Megan Fox: Mevrouw Fox is eigenlijk een beetje een nietszeggende actrice. Mooi koppie weinig acteerinhoud. Ze is vooral bekend van Transformers en zoals we eerder al aangaven: Wij zijn geen fan… Kennelijk speelt ze nu in New Girl. Dat lijkt ons beter bij haar passen. Voorlopig heeft ze zich nog niet vrijgepleit en zal ze lekker achter de tralies blijven!

Wie zetten we achter de tralies?
Vorige keer is er een vrouw toegevoegd, maar ze zijn nog steeds behoorlijk ondervertegenwoordigd. Er zijn namelijk genoeg vrouwen die prima in deze lijst passen. Onze toevoeging is dan ook wederom een vrouw, maar welke vrouw?

Er zijn er een paar de revue gepasseerd. Bijvoorbeeld wandelend gratenpakhuis Tara Reid, Fifty Shades of ik kan eigenlijk niet echt acteren Dakota Johnson en de geheel van het pad geraakte Lindsey Lohan. Toch zijn deze dames het niet geworden, want de niet zo glorieuze winnares is Kristen Stewart!

kristen-achter-tralies

Kirsten is vooral bekend van haar rol als Bella in Twilight en laten we eerlijk zijn, die rol is al genoeg om in de bak te belanden. Natuurlijk was daar ook nog Snowwhite and the Huntsman. Waar ze overigens vreemd ging met de regisseur en dat koste haar de rol in het vervolg. Ze heeft eigenlijk geen enkele rol gespeeld waarvan wij zeggen dat was echt de moeite waard. Natuurlijk speelde ze een rol in de fantastische film Still Alice, maar eigenlijk vergeet je haar meteen weer.

Op de een of andere manier heeft ze altijd dezelfde ongeïnteresseerde uitdrukking op haar gezicht. Joh als het je niet interesseert ga dan lekker wat anders doen.  Daarnaast acteert ze houterig en komt zelden natuurlijk over. Wat ons betreft een zeer over-rated actrice en wij gaan haar zeker niet missen als ze in de bak zit.

Wie gaat de vrijheid tegemoetjohnny-deppJohnny Depp: Als grote fans van Pirates of the Caribbean kunnen we deze man niet achter de tralies laten. Oké hij heeft eigenlijk de laatste jaren alleen maar dit soort rollen gespeeld, maar hij doet het wel goed. In het verleden heeft Johnny al wel genoeg diversiteit laten zien dachten wij zo. Denk aan Edward Scisserhands, Donny Brasco, Chocolat, Finding Neverland etc.  En wij vinden het helemaal niet erg dat er dit jaar weer een Pirates-film komt en dat kan natuurlijk niet zonder Johnny. Dus we laten hem vrij zodat hij weer mee kan doen! Oh en niet te vergeten Fantastic Beasts and Where to Find Them natuurlijk. Genoeg redenen om Johnny onmiddellijk uit de gevangenis te halen!

Onze opvolger?
Natuurlijk moeten wij het stokje ook weer doorgeven. Deze keer geven wij hem door aan Gwen van Be Cool Sodapop. Succes!

Edit: Helaas gaat Gwen het niet redden. Daarom geven wij het stokje nu door aan Daphne van Cinefille.nl.

Edit 2: Helaas gaat ook Daphne het niet redden. We hebben de sleutels van de gevangenis nu overgedragen aan Ricardo van readalong.nl. Succes!

9 reacties Voeg uw reactie toe

 1. De Protagonisten schreef:

  Ga jullie diep schamen. Kristen Stewart in de cel gooien. Als we dat hadden geweten 😉 In Clouds of Sils Maria is ze steengoed, net als in Still Alice. Ook in Personal Shopper schijnt ze heel goed te zijn. En om eerlijk te zijn vind ik dat zij heel de Twilight films draagt. In ‘sereuzere’ films komt ze beter tot haar recht. Wij hopen in ieder geval dat ze snel weer bevrijd wordt. Tot dan kunnen we jullie keuze alleen maar respecteren.

  Geliked door 1 persoon

  1. Miss Movie schreef:

   Smaken verschillen 😉 Wij zijn in ieder geval geen fan. Maar wie weet wordt ze meteen al weer losgelaten door de volgende…

   Geliked door 1 persoon

   1. De Protagonisten schreef:

    Wij gaan hopen 🙂

    Like

 2. ricardo schreef:

  Oei, hier had ik ook echt wel slechtere actrices kunnen verzinnen voor een plekje. Al snap ik de keuze enigzins wel, vind ik dat ze juist de laatste tijd best goed werk heeft geleverd.

  Geliked door 1 persoon

  1. Miss Movie schreef:

   Misschien moeten we toch eens wat nieuwer werk van haar gaan kijken dan. Op basis van haar verleden konden we daar altijd weinig zin in krijgen 😉

   Like

 3. Nostra schreef:

  Een paar jaar geleden zou ik Kristen Stewart ook achter de tralies gezet hebben, maar m’n mening over haar is toch wel veranderd. Johnny vrijlaten….tsja…geen acteur waar ik een fan van ben 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Miss Movie schreef:

   Misschien moeten we haar nieuwe werk dan een kans gaan geven… Tot nu toe heeft ze in ieder geval geen goede indruk op ons gemaakt. Johnny moet je van houden denk ik. You love him or you hate him 😉

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.