Pathé De Kroon neemt afscheid met klassiekers

In december sluit Pathé de deuren van Cinema De Kroon om te verhuizen naar de fraaie, nieuwe bioscoop Pathé Zwolle. De oude bioscoop neemt in november feestelijk afscheid met een expositie en de vertoning van de klassiekers Titanic 3D, Breakfast at Tiffany’s, West Side Story en publiekskeuze Gladiator

Pathé De Kroon verhuist van het Gasthuisplein naar de nieuwe bioscoop Pathé Zwolle bij het Katwolderplein. De oude bioscoop sluit in december, maar in november kunnen bezoekers nog genieten van vier klassiekers die er ooit met veel succes werden vertoond en van Herinneringen aan Cinema De Kroon, een boeiende expositie over de geschiedenis van de bioscoop van 1911 tot heden, waarvoor de medewerkers van De Kroon veel research hebben verricht. De expositie is in november voor bezoekers gratis te bezichtigen tijdens de openingstijden van de bioscoop.

Dennis Tulleken, manager Pathé De Kroon: “Elke Zwollenaar heeft wel een mooie, persoonlijke herinnering aan Cinema De Kroon. Of het nu aan het eerste bezoek als kind was of de eerste kus. Of aan een van de feestelijke premières. We vragen bezoekers hun mooiste herinneringen achter te laten. De leukste inzending maakt kans op een mooie prijs.”

onder3
FILMPROGRAMMA NOVEMBER: SUCCESVOLLE EN GELIEFDE KLASSIEKERS
zo 6 nov, 16.00 uur: Titanic 3D (1997), winnaar van elf Oscars, onder meer voor beste film. Tot op heden de best bezochte film van Nederland.
zo 13 nov, 16.00 uur: Breakfast at Tiffany’s (1961), winnaar van twee Oscars.
zo 20 nov, 16.00 uur: West Side Story (1961), winnaar van tien Oscars, onder meer voor beste film.
zo 27 nov, 16.00 uur: Gladiator, winnaar van vijf Oscars, onder meer voor beste film en beste acteur.

Filmtickets zijn nu te koop via www.pathe.nl/cinemadekroon en aan de kassa van de bioscoop.

Kinderen (en volwassenen) kunnen in november in Pathé De Kroon ook genieten van Disney Princess At The Movies met De Kleine Zeemeermin, Belle & Het Beest, Rapunzel en Aladdin terug op het grote doek in de Originele en Nederlandstalige versie.

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Nostra schreef:

  Toch altijd jammer als een bioscoop dicht gaat (ook al verhuist hij in dit geval).

  Geliked door 1 persoon

  1. Miss Movie schreef:

   Gelukkig komt er in dit geval wel een hele mooie voor terug! Maar ik snap je punt 😉

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.