Review: Jason Bourne

on

Dit jaar kroop Matt Damon weer eens in de huid van Jason Bourne. En aan de beelden in de trailer was al te zien dat hij daar goed voor getraind had. Was dat het waard of had hij beter lekker aan het zwembad kunnen gaan liggen?

Jason-Bourne

Ik vond het persoonlijk wel een lekkere film. Was helemaal toe aan een actiefilm en dat is precies wat Jason Bourne is. Al had er wat mij betreft wel een achtervolgingsscènetje minder in gemogen. Vooral die in Las Vegas was echt te veel van het goede. Verder vond ik het vooral leuk om Matt Damon weer eens als Jason te zien. Ik vond de eerste drie delen echt fantastisch. Ik keek daarom erg uit naar dit nieuwe deel.

Helaas kan dit deel niet tippen aan de eerste films. Dat is misschien ook wat veel gevraagd. Toch krijg je bij deze film het gevoel dat er veel meer afhangt van de actie en dat het verhaal echt ondersneeuwt. Het vernuft van Jason komt veel minder naar voren en het gaat voornamelijk om brute kracht. Dat is toch jammer, want dat vernuft was nu net wat Jason Bourne speciaal maakte.

Als je gewoon zin hebt in een lekkere actiefilm, dan is Jason Bourne perfect voor jou. Wil je iets meer verhaal dan actiescènes? Ja dan moet je misschien op zoek naar een andere film. Wat mij betreft mogen ze nog wel een Bourne-film maken, maar dan wel een waar de verhalen van Jason en Alex Cross (Jeremy Renner) samen komen. Dan kunnen ze beide verhaallijnen afsluiten en de reeks een mooi einde geven.

Cijfer: 7 (goede film voor de actieliefhebbers)

Bron: afb. 1, afb. 2

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Nostra schreef:

  Ik was ook wat teleurgesteld en zoals je ook zegt, het verhaal was te veel op de achtergrond. Helemaal eens dat die achtervolging in Las Vegas teveel was…hij voelde ook niet aan alsof hij in deze film hoorde (eerder een Fast & Furious film).

  Geliked door 1 persoon

  1. Miss Movie schreef:

   Die scène paste inderdaad beter in Fast & Furious 😉

   Geliked door 1 persoon

 2. De Protagonisten schreef:

  Ik kijk hem graag thuis op de bank als hij op VOD komt 🙂

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.