Rewatching: films op repeat

Kennen jullie dat? Dat er van die films of series zijn die je zo eens in de zoveel tijd opnieuw kijkt? Die je op bepaalde momenten weer eens uit de kast haalt, ook al heb je ‘m al 658x gekeken? 

Een tijdje geleden móest ik Dirty Dancing 2 opnieuw kijken. Zo opeens. Niet dat dit zo’n fantastische film is, maar ik had daar gewoon echt even zin in. Net zoals How to lose a guy in 10 days,Babe en Shrek.

Op dit moment ben ik opnieuw begonnen met de Harry Potter-films. In aanloop naar het verschijnen van het 8e boek wilde ik weer even helemaal terugkomen in het verhaal. Dan kan je natuurlijk alle boeken lezen, maar de films gaan ietsje sneller :).

Is het misschien om de nostalgie van de film even terug te voelen? Vind je de muziek van die ene film heel goed? Ben je alle films met die ene acteur of actrice aan het kijken? Of past een bepaalde film juist heel goed bij je mood van die dag?

Nou ben ik natuurlijk heel erg benieuwd, hebben jullie dit af en toe ook? En welke film (of serie) staat er bij jullie dan op repeat?

Bron afbeelding

7 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Nostra schreef:

  Ik heb wel films die ik om de zoveel jaar weer eens kijk gewoon omdat ze zo goed of leuk zijn. Bijvoorbeeld Die Hard, een aantal kerstfilms (Home Alone, Elf), Terminator 1&2, de Sunset trilogie en nog vele anderen.

  Like

  1. Miss Movie schreef:

   Ik heb inderdaad ook een aantal films die ik met Kerst moet zien. Grappig dat het toch een soort van traditie is geworden.. 🙂

   Like

 2. Gwen schreef:

  Er zijn films die ik om de zoveel tijd rewatch, zoals 10 Things I Hate About You, My Best Friend’s Wedding, Scream, Empire Records. Soms is het gewoon fijn om iets vertrouwds op te zetten, waarbij je niet per se heel goed hoef op te letten.

  Like

  1. Miss Movie schreef:

   10 Things I Hate About You, jaaa! Heel veel hartjes voor Heath Ledger.

   Like

 3. De laatste tijd kijk ik veel meer films en ik merk dat ik ook best wel wat films herkijk: ze staan dan op Netflix en het zijn films die ik écht leuk vond en die ik dus ook écht graag nog eens leuk wil vinden. Dat is gewoon fijn!

  Like

  1. Miss Movie schreef:

   Inderdaad! Niks leuker dan te ontdekken dat ze nieuw op Netflix zijn!

   Like

 4. De Protagonisten schreef:

  Into The Wild vind ik altijd weer een genot om te kijken! Net als Finding Forrester overigens, een feelgoodfilm die gewoon heerlijk wegkijkt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.