Review: Ja, ik wil!

on

Ik ga niet vaak naar Nederlandse films. Ze vallen meestal nogal tegen… Toch ben ik pas naar Ja, ik wil! geweest, er draaide niks anders boeiends (Spectre had ik al gezien en ik ga deze week naar The Hunger Games) en ik wilde toch echt met een vriendin naar de bios. Dus op naar Ja, ik wil!

ja-ik-wil

Ja, ik wil! is geschreven door Elle van Rijn en geregisseerd door Kees van Nieuwkerk en gaat over de ongelukkige Roos. Roos is begin dertig en niet bepaald gelukkig in de liefde. Het enige wat ze wil is de ware liefde vinden en met hem trouwen. Ondertussen stapt iedereen om haar heen in het huwelijksbootje, terwijl zij net is gedumpt in een van de eerste scenes van de film. Daar wordt ze uiteraard niet vrolijk van.

Ze werkt als labmedewerkster in een ziekenhuis en krijgt een leuke, jonge stagiair Daan die ze meesleept naar alle bruiloften waar ze naar toe moet. Op een van de eerste bruiloften komt ze Jacob tegen, er is meteen een klik, maar is hij ook de ware Jacob? Natuurlijk is niet alles wat het lijkt en uiteindelijk wordt het allemaal een groot drama. Maar een romantische komedie zou geen romantische komedie zijn als alles niet goed kwam aan het einde.

Het leuke aan deze film vond ik dat er niet zoveel bekende acteurs inzitten. Eindelijk een keer geen Barry Atsma, Georgina Verbaan of Daan Schuurmans in de hoofdrol. En dat de hoofdrolspeelster er gewoon normaal uitziet. Haar haar zit lekker verward als ze wakker wordt. Ze is niet perfect en daar hou ik wel van. Het is absoluut geen briljante film, maar zeker leuk voor een avondje uit! Gewoon een gezellige film!

Cijfer: 6,5 (wat voor een Nederlandse romcom echt hoog is!)

 

Bron afbeelding

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Riinyosa81 schreef:

    Heb deze niet zo lang geleden gezien in de bios en vond deze 100 % meevallen. Erg vermakelijk!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.