Emotionele reacties blogathon – Miron

Een tijdje geleden vroeg Paul van Filmliefhebber.com of wij mee wilden doen aan een blogathon over onze emotionele reacties op films. Marieke’s stuk kwam eerder vandaag al online, dus ik kan niet achterblijven.

blogathon

 

Verdriet:

Need we say more? Disney spant echt wel de kroon als het gaat om verdrietige momenten. Met uitblinkers voor Simba die zijn dode vader vindt en Frey die achter wordt gelaten in het bos.

Angst:

Ik weet nog heel erg goed dat ik deze film samen met vriendinnen keek. We waren allemaal eigenlijk te bang om te kijken, maar wilden toch eigenlijk wel weten hoe het af zou lopen. Gelukkig lagen er kussens op de bank om ons achter te verstoppen. Die rode cape, ik krijg er nu nog kriebels van!

Woede:

Ik moest meteen aan Anger denken, van Inside Out. Een film die ik nog steeds niet heb gezien, maar waarnaar ik toch best wel nieuwsgierig ben. Ondanks de wat mindere reacties. Op de must-see-lijst, bij deze.

Afkeer:

Ik zag De Bende Van Oss in een exclusieve ‘première’ voor lezers  NU.nl in Pathe Tuschinski. Super leuk! Ik vond (en vind) de film hartstikke goed. Maar een scene staat me nu nog bij. Het afsnijden van die vinger. Oh my. Niet cool. Mijn maag voelde ook behoorlijk als afkeer.

Plezier:
Het moment dat je een toffe film uit de bioscoop ein-de-lijk op dvd kunt kopen en nog eens kunt bekijken! Aan het langverwachte nieuwe seizoen van een favoriete serie beginnen. Er achter komen dat die leuke acteur/actrice ook in deze film te zien is. Helemaal in een deuk liggen om een bepaalde scene. Een súpergoede trailer zien en dan nog meer nieuwsgierig zijn naar een film.

Dat dus. Films kijken. Maar dat plezier hoef ik jullie natuurlijk niet uit te leggen.. 😉

15 reacties Voeg uw reactie toe

 1. De Protagonisten schreef:

  The Village vond ik ook wel eng ja. Wat ik wel grappig vond is dat het achteraf dus helemaal geen horrorfilm bleek te zijn, maar meer een thriller. Allemaal teleurgestelde gezichten in de bioscoop, maar ik was blij verrast 🙂

  Like

  1. Miss Movie schreef:

   In de bioscoop had ik hem helemaal eng gevonden. Hahaha.. Ik heb ‘m ook al lang niet meer gezien. Misschien dat ik ‘m nu wat minder eng vindt.. 😉

   Like

 2. Nostra schreef:

  Pixar doet anders ook goed z’n best (misschien daarom dat Disney ze gekocht heeft? 😉 )

  Grappig om te zien hoe mensen anders op films reageren. Ik had dat totaal niet met The Village.

  Inside Out moet je zeker zien! Tot nu toe m’n favoriete film van het jaar.

  Bende van Oss heb ik niet gezien.

  Leuke momenten, behalve dan die van de trailers…die kijk ik niet!

  Like

  1. Miss Movie schreef:

   Oh ja zeker, ik denk even aan Up. *zucht*. Ik was een jaar of 14/15 dat ik The Village zag, dat zal vast ook bijgedragen hebben aan hoe eng ik het vond. 😉 Inside Out ga ik binnenkort zeker zien, ben erg benieuwd!

   Like

   1. Nostra schreef:

    Dan is de reactie inderdaad wat heftiger. Had het laatst met m’n oudste die rond die leeftijd is met twee films die ik totaal niet heftig vond. Ze kon het wat minder waarderen 😉

    Like

 3. Paul schreef:

  Trailers kijk ik ook niet, maar….. de trailer van de nieuwe Star Wars-film. Ja, die heb ik al een paar *kuch* meer dan 50 *kuch* keer gezien 🙂 Leuke lijst Miron!

  Like

  1. Miss Movie schreef:

   Dankje Paul! Knap dat je het volhoudt geen trailers te kijken trouwens, ik zou niet zonder kunnen. Haha!

   Like

   1. Paul schreef:

    Practice! 🙂 Ja en als ik in de bioscoop zit kan ik niet anders natuurlijk.

    Like

   2. Nostra schreef:

    Natuurlijk wel Paul…meestal zit ik naar de grond te staren en als ik alleen ben ook nog met een koptelefoon op 🙂

    Like

   3. Paul schreef:

    Haha, ja, oké. Dat werkt wel. Ga ik ook eens proberen. Maar de nieuwsgierigheid!!! 🙂

    Like

   4. Nostra schreef:

    Practice! 😉

    Geliked door 1 persoon

 4. Riinyosa81 schreef:

  Disney en Pixar zijn een gouden formule voor het betere tranenwerk.

  The Village kan ik me nog vrij weinig van herinneren. In mijn beleving was deze film helemaal niet eng maar wellicht dat ik die nog eens moet proberen dan.

  Inside Out behoort tot één van mijn favo films van 2015.

  De Bende van Oss vond ik wel aardig maar een specifieke scène is mij niet echt bij gebleven. Als ik jou was zou ik Michiel de Ruyter dan maar even overslaan…

  Like

 5. Meneer Vevie schreef:

  Ik hoor zoveel goede dingen over Inside Out dat ik die ook maar moet kijken.

  Bij mij gaat Disney er ook altijd wel lekker in, maar toch laat ik ze vaak aan mij voorbij gaan. Ff verandering in brengen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.