Emotionele reacties blogathon – Marieke

Een tijdje geleden vroeg Paul van Filmliefhebber.com of wij mee wilden doen aan een blogathon over onze emotionele reacties op films. Uiteraard hebben wij hier ja op gezet en vandaag vind je dan ook zowel Mirons filmemoties als de mijne terug op Miss Movie.

blogathon

smiley verdrietigVerdriet 
Als klein meisje was de eerste film die ik in de bios zag Bambi. En toen ging zijn moeder dood. Ik vind het tot op de dag van vandaag een rotstreek, maar is dat echt verdriet? Ik denk het niet. Waar ik echt heel verdrietig van wordt zijn waargebeurde verhalen zoals The Imitation Game. Een man die miljoenen levens heeft gered en geen mens heeft maar twee seconde nagedacht over zijn leven. Dat vind ik echt heel erg verdrietig. 

Angstsmiley bang
Als ik een film kijk wil ik er graag een goed gevoel aan overhouden. Angst probeer ik te voorkomen. Horror is dan ook met stip mijn mijn minst favoriete filmgenre. Ik heb een keer de fout gemaakt om in mijn eentje ’s avonds The Blair Witch Project te gaan kijken. Wat een vreselijke film! Ik heb die nacht niet fantastisch geslapen en ik hoefde de eerst volgende weken niet niet naar het bos. Brrrr. Sinds die tijd probeer ik horrorfilms/series te weren. Met Supernatural als uitzondering, maar laten we eerlijk zijn, zo eng is dat nu ook weer niet. Dat is meer grappig. 

Woedesmiley boos
Het niet volledig uitzenden van een serie daar word ik nu echt giftig van! Waarom zou je in hemelsnaam nog een serie op tv gaan volgen als je hem toch nooit af kunt kijken. Met name Veronica en Net5 hebben hier een handje van. Ik wil nog steeds Gotham verder zien, maar is helaas nog steeds niet terug op TV. Daar kan ik me nu echt boos om maken!

Afkeersmiley afkeer
Realityseries en verborgen cameraprogramma’s daar heb ik echt een hele grote afkeer van. Ik snap nog steeds niet dat mensen het boeiend vinden om naar Kim Kardeshian (of hoe je het ook schrijft) of nog erger Barbie te kijken. Ik kan daar echt helemaal niets mee. Als ik zoiets langs zie komen dan weet ik niet hoe snel ik moet zappen. Ik kijk echt nog liever de hele avond naar een brandende kaars dan naar Barbie en haar vriendjes!

smiley blijPlezier
Voor het eerst een goede film zien en dan vooral in de bioscoop. Daar word ik echt blij van! Het kan helaas altijd, maar een keer. Niet dat een film de tweede keer niet meer leuk is, maar het is toch anders. De eerste keer dat je de film ziet is alles nieuw. Je hebt nog geen idee wat de plottwists zullen zijn en je weet nog niet wat er met de karakters gaat gebeuren. Ik vind het dan ook jammer als er al iets essentieels in de trailer wordt weggegeven. Eigenlijk zou je helemaal geen trailers moeten kijken, maar ja dat kan ik toch ook niet laten.

 

Bron afbeeldingen: afb. 1, afb. 2, afb. 3, afb. 4, afb. 5

15 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Paul schreef:

  Leuk bericht! Ik snap helemaal je laatste punt bij plezier! Oh, als ik toch een tijdmachine had. Dan ging ik echt terug in tijd om films zoals Fight Club en The Game weer voor de eerste keer te ervaren. 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Miss Movie schreef:

   Als je die tijdmachine vindt laat je me het even weten 😉 Er zijn zoveel films die ik nog eens voor het eerst zou willen zien!

   Like

   1. Paul schreef:

    Haha will do!

    Like

 2. Patricia schreef:

  Ik heb hetzelfde bij verdriet staan en ook om precies dezelfde reden, arme man :(. En goede keuze bij afkeer en woede :). Het wordt tijd dat ze al die ellendige programma’s maar eens gaan vervangen met goede series die nog niet zijn uitgezonden.

  Geliked door 1 persoon

  1. Miss Movie schreef:

   Het inderdaad hoog tijd voor meer goede series! Er zijn er nog zoveel die ze zouden kunnen uitzenden, maar ik vrees het ergste 😦

   Like

 3. Nostra schreef:

  Bambi heb ik niet al te lang nog gekeken om te zien hoe heftig het zou zijn voor m’n jongste, maar wilde haar dat nog niet aandoen. Imitation Game was inderdaad erg verdrietig om te zien.

  Zelf kijk ik amper naar horror en ben niet van plan daar iets aan te veranderen.

  Series kijk ik met af en toe een uitzondering in principe niet op TV…precies voor die reden (en omdat ik niet vast wil zitten aan tijdstippen)

  Heb hetzelfde met reality TV, maar vraag me wel af hoe je tegenover documentaires staat?

  Ja, heerlijk om zo blanco mogelijk een film te zien. Doe dat eigenlijk altijd. Gewoon sterk zijn en trailers negeren!

  Geliked door 1 persoon

  1. Miss Movie schreef:

   Kan me goed voorstellen dat je series niet meer op TV volgt. Ik kijk het nu ook bijna altijd online. Zonde eigenlijk, maar ja…

   Ik kijk weinig documentaires, maar hier heb ik absoluut geen afkeer tegen. Zolang het mooi en integer gemaakt is kan ik daar absoluut wel van genieten. Misschien binnenkort maar weer eens een goede documentaire opzoeken, is eigenlijk veel te lang geleden dat ik dat gedaan heb 😉

   Wat betreft de trailers, ik ga mijn best doen!

   Like

 4. De Protagonisten schreef:

  Bambi )-;

  En trailers kunnen inderdaad echte spoilers zijn. Ik vond dat met The Grand Budapest Hotel heel erg.

  Like

  1. Miss Movie schreef:

   Ik heb The Grand Budapest Hotel nog niet gezien, maar zal nu zeker de trailer niet voor die tijd gaan kijken 😉

   Like

 5. Riinyosa81 schreef:

  The Imitation Game wordt veel genoemd in deze Blogathon dus die moet ik echt met voorrang gaan kijken.

  Bambi heb ik zelf ook nog even aan getwijfeld maar Mary and Max vond ik de overtreffende trap van verdriet.

  Van The Blair Witch Project dacht ik indertijd dat het om echte found footage ging en die nacht heb ik heeeel erg slecht geslapen.

  De woede van het niet compleet uitzenden van een serie op TV kan ik me goed voorstellen maar daar ben ik sowieso nooit aan begonnen. Dat zou betekenen dat ik ook al die reclames uit zou moeten zitten. Nee bedankt.

  En plezier is heel herkenbaar! Zou toch wat zijn om in die tijdmachine van Paul te kunnen stappen om zo terug te gaan naar DE onthulling dat Darth Vader de vader van Luke was.

  Like

  1. Miss Movie schreef:

   The Imitation Game is een absolute aanrader. Zeker kijken!

   Dat was inderdaad wel DE onthulling. Als we die tijdmachine toch hadden!

   Like

 6. Meneer Vevie schreef:

  Series kijken op televisie is sowieso een probleem. De reclames maken mijn hoofd heet en het feit dat Net5 en Veronica vaak series plots van de buis halen motiveert natuurlijk niemand om series op die zenders ooit nog een kans te geven.

  En ik ben het met je eens over trailers. Gewoon niet doen, maar soms kun je het niet laten.

  Like

  1. Miss Movie schreef:

   Als ik series op TV volgde dan nam ik ze altijd al op zodat ik de reclame door kon spoelen, maar ondertussen heb ik het ook gewoon opgegeven…

   Die trailers zijn zo tempting om te kijken, soms kun je het gewoon niet laten 😉

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.