Review: Spectre

Het heeft even geduurd maar nu hebben we allebei de nieuwe James Bond gezien en dan kan de review natuurlijk niet uitblijven. Miron zag de film al op de avond dat hij uitkwam en nu heeft ook Marieke hem gezien. Wat vonden wij ervan?

Oh, uiteraard:  SPOILER ALERT!spectre

Miron:
Heel gaaf, ik zag Spectre ’s nachts op de dag van de release om 0.07 uur tijdens een marathon. We begonnen de avond met Skyfall en na een korte pauze was het tijd voor Spectre. Het begin van de film vond ik ook meteen het leukste. De scene in Mexico vind ik super in beeld gebracht en ook supermooi aangekleed. James Bond is echt James Bond in Spectre, dat blijkt wel weer (lees: het bed in duiken met mooie vrouwen, vechten met slechteriken en dingen kapot maken).

De introductie van Oberhauser vond ik leuk om te zien. Super trouwens dat Christoph Waltz de rol heeft gespeeld. Hij is een de ene kant zo charmant, maar tegelijkertijd ook bijzonder kwaadaardig. Heel goed van deze film vond ik het samenkomen van alle badguys uit vorige films. Ik bedacht mezelf net eerder die week dat we dit natuurlijk wel kennen bij bijvoorbeeld de films van Marvel, maar dat er tussen de verschillende delen van James Bond niet echt zo erg de link was gelegd. Pluspunt!

Ik moet stiekem toegeven dat ik van Skyfall iets meer onder de indruk was, dan van Spectre. Zo had ik zelf iets meer willen weten over hoe het afliep met de collega’s van MI6. Maar ik hoop dat we daar in de volgende film meer over komen te weten. Met hopelijk Daniel Craig? Van mij mag hij namelijk nog wel even blijven. 🙂

Marieke: SPECTREculair
Dit was de films waar ik dit jaar het meest naar uit gekeken heb. Ik was dan ook helemaal niet jaloers op Miron dat ze hem al gezien had… Maar nu heb ik hem afgelopen maandag eindelijk ook zelf gezien. En ik moet eerlijk zeggen ik hou ervan. Wat een lekkere film, tuurlijk is het allemaal een beetje over de top, maar dat hoort toch ook bij James Bond? Als ze niets zouden opblazen zou ik toch enigszins teleurgesteld zijn geweest. Heerlijk al die actie, het spektakel in Mexico, het scheuren door de straten van Rome met een Aston Martin (toch zonde dat die weer het einde van de film niet haalt, arme auto) en natuurlijk de finale in Londen.

Daniel Craig was deze film weer in prima vorm en lijkt ook de Bond-humor steeds beter onder de knie te krijgen. Wel lichtelijk shocking: James doet het zowaar eens met een vrouw van zijn eigen leeftijd! Ook komen er steeds meer onderdelen uit de vorige Bond-films naar voren, zo ontmoeten we eindelijk een van zijn grootste vijanden… Ik zeg kom maar op met die volgende James Bond-film!

Cijfer Miron: 8,5, niet wauw-wat-geweldig-ik-kom-niet-meer-bij, maar wel bijzonder fijn om naar te kijken
Cijfer Marieke: 8,5
 Hopelijk krijgen we nog meer films met Daniel Craig als 007!

 

Bron afbeelding

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Nostra schreef:

    Leuk om te lezen dat jullie er van genoten hebben. Zelf vond ik ‘m iets minder, zoals ook in m’n recensie naar voren komt.

    Geliked door 1 persoon

  2. Riinyosa81 schreef:

    Ik heb ook genoten van Spectre. Hij voldeed in alle opzichten aan mijn verwachtingen en wat was die lange openingsscène spectaculair zeg!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.