Fijne filmmeneer: James Bond

Ja, het is weer woensdag! Dat kan maar een ding betekenen: Het is tijd voor een nieuwe fijne filmmeneer! Deze week komt de film waar wij al tijden op wachten eindelijk uit… Precies de nieuwe James Bond! Daniel Craig was begin dit jaar al fijne filmmeneer, maar hij was natuurlijk niet de enige 007. Daarom zetten we vandaag alle Bonds in de schijnwerpers!

james bond

Naam: Bond, James Bond
Geboortedatum: 11 november 1921 (maar meerdere keren gereïncarneerd anders zou hij nu toch te oud zijn voor het spionnenwerk)
Burgerlijke staat: Het is ingewikkeld
Drankje: Wodka Martini, shaken not stirred of heerlijk helder Heineken…
Auto: Aston Martin

James Bond, hij is waarschijnlijk ’s werelds meest bekende spion. Zelfs op de meest afgelegen plekken ter wereld hebben ze nog van 007 gehoord. Iedereen heeft een favoriete James en bij bijna iedereen is dat de acteur die hem speelde in eerste Bond-film die ze zagen.

Voor mij was The Living Daylights met Timothy Dalton de eerste Bond-film. (En nee ik heb hem niet in de bioscoop gezien, want toen was ik 1!) Is Timothy mijn favoriete Bond…? Dat is hij wel lange tijd geweest, maar sinds Skyfall ben ik toch gevallen voor de charmes van Daniel Craig, maar Dalton blijft wel op plek twee staan.

We hebben alle 007’s voor je op een rij gezet. Welke is jouw favoriet?

Sean Connery
De eerste acteur die de rol van James Bond voor zijn rekening nam en daarom voor vele de ultieme 007. In totaal speelde hij vijf keer James Bond. Hij speelde ook Bond in Never Say Never Again, maar deze film behoord niet tot de officiële Bond-reeks.

Image by © Bettmann/CORBIS

George Lazenby
Was maar een film On Her Majesty’s Secret Service. Naar verluid zou hij bij hebben kunnen tekenen voor nog twee Bond-films, maar hij had het idee dat het gebeurd was met Bond. Dat zou nooit meer een succes worden. Oeps! Hoe vaak zou hij daar van wakker zijn geschrokken…

james bond george

Roger Moore
Heeft de meeste Bond-titels op zijn naam staan, maar liefst zeven! Hij was tevens de oudste James Bond ooit. Hij was al 58 toen hij zijn laatste Bond-film opnam.

James_Bond_Roger

Timothy Dalton
Speelde slechts twee keer Bond. Was al gevraagd als Bond toen Sean Connery aankondigde te stoppen, maar vond zichzelf toen te jong voor de rol. Jeroen Krabbé speelde de Bond-villain in zijn eerste film.

James bond timothy

Pierce Brosnan
Na een Bond-stilte van zes jaar nam Pierce de rol van Bond op zich. Hij heeft de rol vier keer gespeeld. Hij speelde samen met twee Nederlandse Bond-girls, namelijk Daphne Dekkers en natuurlijk Famke Janssen.

james bond pierce

Daniel Craig
De huidige James Bond. Met hem nam de reeks weer een hele andere wending. Queen Elizabeth was een van zijn Bond-girls, dat kunnen toch niet veel mensen zeggen 😉 De teller voor Daniel staat nu op vier, maar van ons mogen er nog wel een paar bij!

james bond daniel

En nu is het hoog tijd om de nieuwe James Bondfilm Spectre eindelijk met eigen ogen te gaan bekijken! Vanaf donderdag is hij overal te zien!

Nutteloos feitje: James is een keer getrouwd, jammer genoeg hield het niet lang stand, want zijn liefje werd al snel neergeschoten. Daarna heeft hij zich nooit meer kunnen binden aan een Bond-girl.

 

Bron: afb. 1, afb. 2, afb. 3, afb. 4, afb. 5, afb. 6, afb. 7

7 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Nostra schreef:

  Inderdaad het perfecte moment om even de schijnwerper te zetten op deze acteurs. M’n favoriet blijft toch nog steeds Sean Connery

  Geliked door 1 persoon

  1. Paul schreef:

   Toch wel een van de beste, maar als ik moet kiezen ga ik toch voor Roger Moore 🙂

   Like

 2. Paul schreef:

  “Het is ingewikkeld” hahaha
  Leuk! Vanavond gaat mijn James Bond artikel live 😉 Ik ben benieuwd wat je van Spectre vindt!

  Geliked door 1 persoon

 3. shawna schreef:

  De beste vond ik toch wel Roger Moore

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.