Fijne filmmeneer: Wentworth Miller

on

Het is woensdag en we hebben dus weer een fijne filmmeneer voor je opgezocht. Pas werd bekend dat Prison Break waarschijnlijk terugkomt als miniserie en dat vinden wij helemaal niet vervelend! Wij zien er al naar uit om Michael Scofield weer aan het werk te zien. Daarom is Wentworth Miller deze week onze fijne filmmeneer.

wentworth miller

Naam: Wentworth Earl Miller III  (zo dat is nog eens een mond vol)
Geboortedatum: 2 juni 1972
Burgerlijke staat: Single, maar sorry dames hij valt wel op mannen…

Hij is vooral bekend geworden als de volledig vol getatoeëerde Michael Scofield in Prison Break. In die serie probeert hij zijn broer te redden uit de gevangenis, nadat deze ten onrechte is veroordeeld tot de doodstraf. Hij laat zichzelf opsluiten en probeert zo van binnenuit samen met zijn broer te ontsnappen. Vooral het eerste seizoen was ik ernstig verslaafd aan deze serie.

wentworth-miller-prison break
De beroemde Prison Break tattoo. Moest hij 4 uur voor in de make-up!
wentworth-miller-koffie
Voor wie zou die 2e koffie zijn?
the-flash-wentworth-miller
Als Leonard Snart/Captain Cold in The Flash

Na Prison Break werd het wat stiller rondom Wentworth. De eerste keer dat ik weer van hem hoorde was toen hij in de Amerikaanse versie van Loft speelde. Je weet wel die film over vier vrienden die een Loft met elkaar delen en er opeens een dode vrouw ligt. Origineel een Belgische film, maar er is ook een Nederlandse film van gemaakt met o.a. Barry Atsma en Jeroen van Koningsbrugge. De Amerikaanse versie heb ik zelf niet gezien, dus daar kan ik weinig over zeggen.

Momenteel is meneer Miller te zien als slechterik in de Arrowspin-off The Flash. Zelf vind ik dat een iets minder leuke serie. Na 2 of 3 afleveringen was ik er al klaar mee, vond het een beetje te kinderachtig. Volgens mij is die serie echt voor tieners gemaakt, Arrow is dan toch iets volwassener. Volgend jaar komt er ook weer een andere Arrowspin-off (Legends of Tomorrow) waar Wentworth ook in is te zien. Geen idee of dat wat is…

Binnenkort is Wentworth waarschijnlijk weer te zien in Prison Break een serie die ik wel echt top vind! Laten we hopen dat het net zo spannend wordt als het eerste seizoen!

Nutteloos feitje: Is allergisch voor katten, honden en verschillende etenswaren.

Bron: afb.1, afb. 2, afb. 3, afb. 4

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Gwen schreef:

    Goede keus! Ik ben wel benieuwd hoe ze Wentworths aanwezigheid in een nieuw seizoen van Prison Break willen verklaren. Tenzij het nieuwe seizoen zich afspeelt voor het eind van seizoen 4.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.