#soundtrackzondag: Twilight Breaking Dawn – part 1

on

De soundtrack van een film is misschien wel net zo belangrijk als de acteurs die erin spelen. Een soundtrack geeft een film een bepaalde sfeer en neemt je mee in de wereld die je voor je ziet. Er zijn zovéél goede soundtracks. Iedere zondag licht ik er eentje uit.

Deze zondag een soundtrack die ik afgelopen week opnieuw ontdekte. Ik hoorde ‘Bella’s Lullaby’ voorbij komen en dat bracht me terug bij mijn favoriete soundtrack uit de Twilight saga. De soundtrack van Twilight Breaking Dawn – part 1.

twilight-saga-dvd-BD-Part1-extended

Over de films zelf zijn de meningen verdeeld, you either hate it or love it. Ik moet toegeven dat ik een klein, klein beetje in de love it-categorie val. Guilty pleasure, zullen we maar zeggen. Op zich best wel opvallend van deze soundtrack-cd, is dat er eigenlijk alleen maar gezongen nummers op staan. Meestal not my cup of tea, maar in dit geval ben ik fan!

Zo fan, dat ik een aantal nummers met jullie wil delen:

 Fijn zoetsappig, maar wel heel lief.

Girrrlpower!

Wat minder strak dan op de cd, maar wel net zo gaaf!

En tot slot, mijn favoriete nummer van de cd:

Carter Burwell schreef voor deze film het instrumentale nummer ‘Love, Death, Birth’. Het nummer dat wordt gebruikt voor in van de laatste scènes van de film. Zeker het luisteren waard!

Over de soundtracks van de Twilight-films, ben ik wat minder te spreken. Dit deel springt er, voor mij, echt uit. Ik vind deze film ook het leukst van alle delen. De muziek uit Twilight Breaking Dawn – part 1 luister je hier zelf op Spotify.

Fijne soundtrackzondag!

Bron: afb. 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.