Filmruil #2 – Miron

on

Weetje nog die filmruil die Marieke en ik hadden georganiseerd? Ik gaf Marieke Guardians of the Galaxy en ik kreeg van haar The Breakfast Club. En die heb ik gekeken (ein-de-lijk) en vandaag vertel ik je wat ik ervan vond.

the-breakfast-club

Mijn eerste indruk was neutraal. Het dvd-hoesje ziet er niet super hip uit, zoals ze dat nu wel doen, en de foto van de 5 hoofdrolspelers is niet heel geweldig. Maar ‘never judge a book on it’s cover’, dus ik zette de dvd aan.

De film begint om iets voor 7, zaterdagochtend 24 maart 1984. Vijf willekeurige en toevallig best wel stereotype leerlingen moeten een dag nablijven op school. Geen van allen hebben ze hier zin in en laten dat ook maar wat graag merken aan leraar Vernon, die een oogje in het zeil moet houden.

Hij zet de vijf aan een opstel en bespreekt zelf ondertussen het leven met conciërge. Natuurlijk vinden de pubers het heel lastig om gewoon door te werken en gebeurt er eigenlijk niks. Aan hun opstel dan. Iedereen houdt zich groot en doet zich anders voor dan dat ze eigenlijk zijn. En als puntje eenmaal bij paaltje komt, hebben ze allemaal hun eigen problemen en dat is niet okee. Cliché als het is, hebben ze toch meer met elkaar gemeen dan dat ze dachten.

Mijn favoriete scène is de scène dat er wiet wordt gerookt en iedereen daar een beetje losser van wordt. Ik merk dat de film best wel een cultuur-dingetje is. Het valt me op hoeveel ik er de laatste tijd over zie of lees. Met name de laatste scene is wel een beetje een legend. Geen wonder ook, goede muziek!

Conclusie: Niet een film die ik vrijwillig zou hebben uitgezocht in de winkel, maar leuk om te kijken. Filmruil #3 is onderweg!

Bron: afb. 1

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Gwen schreef:

  “Het dvd-hoesje ziet er niet super hip uit, zoals ze dat nu wel doen, en de foto van de 5 hoofdrolspelers is niet heel geweldig.” Aangezien de film uit 1985 is valt dat toch best mee? En die foto is best iconisch.

  Like

  1. Miss Movie schreef:

   Dat klopt. En zeker iconisch hoor! Wel leuk om alles helemaal in de sfeer te zien. 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.