Review : Avengers Age of Ultron

on

#spoileralert Ga je deze film zelf nog zien en wil je niet weten wat er gebeurt? Dan kan je dit artikel beter even overslaan! 

Vorige week (ja, vorige week en nu pas de review!) gingen vriend en ik naar de film. Lekker spontaan. En gelukkig was het niet druk in de zaal. Wij gingen naar Avengers – Age of Ultron en zagen de film in Pathé de Kroon in Zwolle.

avengers_age_of_ultron_2015_movie-wide

De laatste Avenger-film en alle losse superheldenfilms keken we allebei met veel plezier. We keken dan ook heel erg uit naar dit nieuwe deel en ik kan je vast verklappen dat hij zeker de moeite waard is. Ik moet eerlijk toegeven dat ik de volgorde van het verhaal niet helemaal meer op een rijtje heb, dan weet je dat vast. 😉

De film begint meteen lekker met een actiescène van hier tot ginder. We zien alle Avengers samen in actie en dat ziet er goed uit. Natuurlijk zien we ook al vrij in het begin een badguy opduiken, al wordt er met hem snel afgerekend. De wereld is weer even veilig en alle Avengers kunnen weer terug naar hun HQ.

Hier timmert Tony Stark nog steeds verder aan nieuwe robots en allerlei andere technische hoogstandjes. In zijn ijskast staat ook het programma Ultron. Ultron moet hét peacekeeping-systeem op aarde worden. Samen met Bruce Banner, zonder dat de andere Avengers op de hoogte zijn, werkt Stark verder aan Ultron. Als Ultron door een foutje ‘echt’ tot leven komt en ook echt een eigen leven gaat leiden, gaat er iets mis. Ultron keert zich tegen Stark, want hij ‘weet’ alles immers beter.

We hebben inmiddels ook kennis gemaakt met de tweeling Scarlet Witch en Quicksilver. Haar vind ik tof, hem niet zo heel erg. Misschien komt dat ook omdat ik hem van andere (niet zo hele geweldige) rollen ken. Zij sluiten zich aan bij Ultron, maar ik weet niet of ze dat eigenlijk wel willen.

Ultron loopt een hoop herrie te schoppen en de Avengers hebben het er lastig mee. Ze zijn er achter gekomen dat Tony Stark de maker van Ultron is en dit op zijn eigen houtje heeft lopen doen. Ai. Beetje voorspelbaar dit misschien?
Ondertussen ziet Thor het licht, letterlijk, en gaat terug naar Asgard om het een en ander uit te vinden. Hij gaat ook even langs bij professor Erik Selvig (Hahaha, ik moest heel erg lachen om deze scène). Gaaf dat ze hem ook een stukje geven in de film.

Naar mate het einde van de film nadert, komen alle Avengers gelukkig weer een beetje samen. Want natuurlijk kunnen ze alleen samen de wereld redden van Ultron en zijn rare plannen (waaronder een vliegend stuk land?). Het einde van de film ging wat mij betreft echt supersnel. Dat geldt eigenlijk wel voor de hele film, die 2,5 uur is echt voorbij gevlogen.

Een van mijn lievelingsscènes is wanneer Hawkeye alle Avengers veilig onderbrengt in zijn eigen huis, bij zijn familie. Die had ik niet aan zien komen! Maar het geeft je wel een leuk kijkje in zijn personage. Ook het lijntje tussen The Black Widow en The Hulk vond ik leuk. En hoe gaat dit verder?! Mijn eerste indruk van de soundtrack is okee, niet geweldig, maar ook niet slecht. Misschien hierover later meer..

Onze mening:
Een goede film, zoals gehoopt en stiekem ook wel een beetje verwacht. Natuurlijk staat het bol van actiescènes en dat is wat ons betreft helemaal prima. De verhaallijn is misschien een beetje doorzichtig, maar dat nemen we voor lief.  Leuk om nieuwe gezichten te leren kennen en ook oude gezichten weer terug te zien. Wij zijn vooral heel erg benieuwd naar de komende films.

Ons cijfer: een hele dikke 8,5. Of misschien zelfs wel een 9.

Wie heeft Avengers: Age of Ultron ook gekeken? Wat vond je ervan?

Bron: afb. 1

 

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Paul schreef:

  Ja, ik ben het wel met je eens dat het een vermakelijke film is, maar deze komt toch niet in de buurt van zijn voorganger. Ik vond de onderlinge strijd niet prettig evenals de verhaaltjes over de romance tussen Banner en Romanoff en over het geheime gezinsleven van Hawkeye. Hopelijk bevatten de nieuwe delen wel weer de sfeer van het eerste deel.

  Like

  1. Miss Movie schreef:

   Daar hoop ik ook op Paul. Misschien dat ‘het nieuwe’ er een beetje af is met deze film, vergeleken met de eerste. We wachten af!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.