#soundtrackzondag: Robin Hood

on

De soundtrack van een film is misschien wel net zo belangrijk als de acteurs die erin spelen. Een soundtrack geeft een film een bepaalde sfeer en neemt je mee in de wereld die je voor je ziet. Er zijn zovéél goede soundtracks. Iedere zondag licht ik er eentje uit.

Ik denk dat we allemaal het verhaal van Robin Hood wel kennen. Het is ook niet vreemd dat er al een hoop films over deze personage zijn gemaakt. Vandaag de versie uit 2010, met Russell Crowe als goeddoener.

RUSSELL CROWE stars in "Robin Hood", the epic action-adventure about the legendary figure whose exploits have endured in popular mythology and ignited the imagination of those who share his spirit of adventure and righteousness.

Over de kwaliteit van de film wordt online gespeculeerd. Ik vond de film wel gaaf om te zien en vooral gaaf om te luisteren! Marc Streitenfeld is de man achter de soundtrack van deze film. Een niet heel bekende naam, terwijl hij al wel aan een hoop bekende films heeft meegewerkt (Gladiator, The Last Samurai, Tristan + Isolde).

Een hele fijne soundtracktrack, met écht een eigen sound. Het klinkt oud (op een goede manier!), heel nobel, trots en mysterieus. Verder heeft het een Ierse touch en daar houd ik wel van. In de muziek wordt veel gebruikt gemaakt van een luit, een snaarinstrument dat in Europa heel populair was tijdens de Middeleeuwen.

Al met al een hele goede soundtrack naar mijn mening. Ik hoor er steeds weer nieuwe leuke stukjes in, vooral als je ‘m een tijdje niet hebt gehoord.

Favoriete nummer: Planting The Fields

Maar ook dit nummer is leuk! En waar is Robin Hood zonder zijn Merry Men? 

Ben je ook wel een beetje van de historische films en je hebt deze nog niet gezien, dan moet je ‘m zeker eens proberen. Benieuwd naar de muziek? De link naar het album vind je hier op Spotify. Fijne soundtrackzondag allemaal!

 

Bron: afb. 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.