#soundtrackzondag: Pride & Prejudice

De soundtrack van een film is misschien wel net zo belangrijk als de acteurs die erin spelen. Een soundtrack geeft een film een bepaalde sfeer en neemt je mee in de wereld die je voor je ziet. Er zijn zovéél goede soundtracks. Iedere zondag licht ik er eentje uit.

Dit is een echte zondag-soundtrack. Eentje die je op zet als buiten het zonnetje lekker schijnt en je even weg wilt dromen. Nu moeten we vandaag dat zonnetje er even bijdenken, maar dat mag de pret niet drukken. Deze soundtrackzondag de score van Pride & Prejudice.

Pride&Prejudice

De soundtrack van Pride & Prejudice (2005) is geschreven door Italiaanse componist Dario Marianelli. Marianelli schreef de muziek voordat de film zelf werd gemaakt. Meestal gebeurt dit tijdens de productie van de film of achteraf, knap dus!

Wat mij meteen opviel en wat ik er zo leuk aan vind: lekker veel pianomuziek! De nummers blijven over het algemeen vrij kalm. Toch gebeurt er tijdens de rustige nummers best veel en dat maakt het leuk om naar te luisteren. Ik merk dat als ik vaker luister, ik steeds weer nieuwe leuke stukjes ontdek.

De kalme muziek sluit natuurlijk naadloos aan op de scenes in de film zelf: het rustige en serene van het platteland, maar soms het statige  van de feesten die werden georganiseerd. Je zou de muziek best wel keurig en beschaafd kunnen noemen, net als de manier waarop men met elkaar omging in die tijd. Al met al wel een beetje een klassieker voor in je cd-kast.

Favoriete nummer: het eerste nummer op de cd: Dawn, een mooie samenvatting van de hele soundtrack.

Fun fact: Actrice Tamzin Merchant speelt hier piano!

Ook eens luisteren naar de muziek van Pride & Prejudice? Klik hier voor de lijst op Spotify. Óf je kan de film vandaag opzetten en wegdromen bij Mr. Darcy. Ook helemaal goed!

Fijne soundtrackzondag!

 

Miron

Bron: afb. 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.