Review – Jupiter Ascending

on

Eind vorige week ben ik naar Jupiter Ascending geweest. Hoog tijd dus voor een review van deze grote science fictionfilm met veel special effects.

Het verhaal draait om Jupiter Jones (Mila Kunis) een gewoon onbeduidend meisje dat eigenlijk heel speciaal is, maar het nog niet weet. Zij blijkt een reïncarnatie van een royal van het huis Abraxas die over het universum heersen. Ondertussen hebben haar kinderen haar planeten geërfd en kunnen het niet bepaald met elkaar vinden. Balem (Eddie Redmaine) is de oudste van de drie en heeft dus de belangrijkste planeten geërfd, waaronder de aarde. Dat vinden zijn broertje en zusje iets minder. Jupiter kan de planeet aarde terugvorderen als ze haar titel opnieuw claimt. Dit brengt meerdere gevaren met zich mee, waaronder haar “eigen kinderen”. Gelukkig is daar Caine Wise (Channing Tatum) om haar te beschermen.

Het verhaal voelde voor mij een tikje vreemd en erg vergezocht, op hetzelfde moment was het ook afgezaagd, op zich best knap! De film ging af en toe ook verloren in zijn eigen special effects en voor mijn gevoel bleven bepaalde onderdelen van het verhaal onbeantwoord. Jammer… Ik had er persoonlijk meer van verwacht! Best leuk voor een avondje uit, maar niet een film die ik snel nog een keer zou gaan kijken…

 

Marieke

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Paul Hauer schreef:

  Ik vind deze film echt geweldig, maar ik heb al gemerkt dat ik ook één van de weinige ben 🙂

  Like

 2. Miss Movie schreef:

  Ik kon op een of andere manier niet goed in deze film komen… Maar smaken verschillen 😉 Gelukkig maar anders werd de filmwereld wel heel saai!

  Like

 3. Nostra schreef:

  Zelf vond ik ‘m ook erg leuk en het is inderdaad een film die heel veel ideeën naar boven brengt om ze vervolgens niet te gebruiken. Denk dat de film eigenlijk nog langer was en dat daardoor het één en ander verloren is gegaan. Zou het zelf niet erg vinden als er op DVD nog een langere versie zou verschijnen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.