#bioscooptip: Big Hero 6

Nog niet bedacht wat je dit weekend gaat doen? Wij zeggen: Ga naar de bioscoop! Weet je nog niet naar welke film? We geven je graag een tip mee.

Je bent nooit te oud voor een Disney-film. Punt. Maar dat heb ik vast al eens eerder gezegd. Deze vrijdag de nieuwste Disneyfilm als tip voor dit weekend: Big Hero 6.

Hiro is nog maar 14 jaar oud als hij zijn broer Tadashi verliest. Hiro’s ouders zijn al eerder overleden en daarom moet hij bij zijn tante wonen. Per ongeluk activeert hij robot Baymax, een uitvinding van zijn broer. Baymax is geen vechtrobot, maar een zachtaardige, beetje lompe lieverd. Dat de twee beste vrienden worden, lijkt me duidelijk. Als blijkt dat een van Hiro’s uitvindingen is gestolen door badguy Yokai, is het tijd voor actie. Baymax moet worden omgebouwd tot superstoere held. Natuurlijk krijgt Hiro hierbij hulp van zijn vrienden en dan is het avontuur compleet!

Een Disneyfilm met best een verdrietige kant, iets wat niet typisch Disney is. En daarom misschien juist wel eens goed. Het plot ziet er goed uit en ook over de kwaliteit van de film hoeven we ons geen zorgen te maken. In de meeste bioscopen zal de films Nederlands ondertiteld zijn, maar wij geven de voorkeur aan de originele vertaling. Een fijne feel good animatiefilm voor het weekend, veel plezier!

 

Miron

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Nostra schreef:

    Het is echt een heerlijke film. Fistbump!

    Like

  2. Korneel Dobbels schreef:

    Big Hero 6 is echt een fantastische film. Eén van de beste films die ik in de afgelopen jaren heb gezien, zou ik zelfs durven zeggen. Ik heb een recensie over Big Hero 6 (en een heleboel andere films) geschreven. Neem je een kijkje? https://korigineel.wordpress.com/2015/03/08/recensie-de-beste-en-slechtste-films-sinds-2010/

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.