Vooruitblik op de Oscars – Beste Actrice

Academy_Award_trophyHet is bijna weer zover, aanstaande zondag worden de belangrijkste filmprijzen weer uitgereikt. Daarom besteden we deze week extra aandacht aan de genomineerden voor de Oscars. Maandag namen we de nominaties voor beste film met je door en dinsdag was het de beurt aan de genomineerde acteurs. Als laatste, maar zeker niet als minste worden vandaag de dames in het zonnetje gezet.

Marion Cotillard
Speelt een Belgische huismoeder in de enige niet Engelstalige film. Ze staat op het punt ontslagen te worden en moet haar collega’s zien te overtuigen dat ze hun bonus opgeven zodat zij kan blijven.

Felicity Jones
Deze Britse actrice is genomineerd voor haar rol in The Theory of Everything. Ze speelt hierin de vrouw die verliefd wordt op Stephan Hawking. Hoe ga je om met het feit dat de liefde van je leven ernstig ziek wordt?

Julianne Moore
Is genomineerd voor haar indrukwekkende rol in Still Alice. In deze film zet zij een vrouw neer die in het beginstadium van de ziekte van Alzheimer zit. Langzaam maar zeker gaat het steeds slechter.

Rosamund Pike
Ooit was ze een bondgirl, maar ze kan duidelijk meer dan dat. Rosamund speelt in Gone Girl Amy die van de ene op de andere dag mysterieus verdwijnt. Was het haar man of is er meer aan de hand met Amy zelf?

Reese Witherspoon
Reese heeft al een keer gewonnen voor haar rol in Walk the Line, maar is nu opnieuw genomineerd. Ditmaal voor haar rol in Wild. In deze film gaat een vrouw ongetraind 1000 mijl lopen om haar verleden achter zich te laten.

Hopelijk heeft de vrouw die dit jaar wint geen last van de Oscarvloek. Het schijnt dat de vrouw die de Oscar wint vaak vlak daarna gaat scheiden. Misschien dat die mannen zo’n succesvolle vrouw niet aankunnen? Gelukkig blijkt het niet altijd te gebeuren, maar er zijn er zeker een boel waarbij het wel gebeurd is. Reese Witherspoon is er een van. We houden het in de gaten…

Wie denk jij dat er naar huis gaat met de felbegeerde Oscar? Na het bekijken van alle trailers denk ik dat ik voor Julianne Moore ga.

 

Marieke

 

Bron afbeelding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.