#soundtrackzondag: Pirates of the Caribbean: The curse of the Black Pearl

De soundtrack van een film is misschien wel net zo belangrijk als de acteurs die erin spelen. Een soundtrack geeft een film een bepaalde sfeer en neemt je mee in de wereld die je voor je ziet. Er zijn zovéél goede soundtracks. Iedere zondag licht ik er eentje uit.

Afgelopen week hield ik een kleine marathon met mezelf. Ik keek alle vier de Pirates of the Caribbean films weer eens terug. Ik kan wel stellen dat dit een van mijn favoriete filmreeksen is. Ik weet nog heel goed dat ik deel 1 zag en ik was meteen hooked. Daarom deze zondag de soundtrack van Pirates of the Caribbean.

PiratesOfTheCaribbean1

 

Natuurlijk gaat Pirates of the Caribbean (2003) over Jack Sparrow, captain Jack Sparrow. De bemanning van the Black Pearl, eigenlijk Jack’s schip, heeft een schat gestolen. Wat ze niet wisten is dat er een vloek over deze schat was uitgesproken. Oh oh. Om de vloek op te kunnen heffen moeten ze alle muntstukken terugvinden, in de schatkist terugstoppen en een bloedoffer maken. Als ze Port Royal aandoen voor het laatste muntje, kidnappen ze gouverneursdochter Elisabeth Swan (Keira Knightley). Zij heeft de munt als kind afgepakt van drenkeling William Turner(Orlando Bloom). Jack Sparrow is natuurlijk op de goede plek, op het goede moment en en samen met Will Turner gaat hij achter The Black Pearl aan. Jack om zijn schip terug te pakken en Will natuurlijk voor de mooie Elisabeth. Het vervolg ken je vast wel. Zo niet, filmhuiswerk voor vandaag!

De man achter de muziek van Pirates of the Caribbean is geen onbekende: Hans Zimmer (Ik ben fan, maar dat was inmiddels al wel duidelijk). De score voor deze film is geschreven door Klaus Badelt en geproduceerd door Hans Zimmer. En dat hebben ze samen maar al te goed gedaan, wat mij betreft in ieder geval.  Het hoofdthema van de film is eigenlijk zo bekend geworden en wordt nog steeds veel gebruikt als muziek in verschillende tv-programma’s bijvoorbeeld.

De muziek is vol en vaak behoorlijk bombastisch, een beetje Hans Zimmer-isch wel. Ook de ‘kleinere’ nummers zijn bijzonder fijn om naar te luisteren, vooral de partijen met veel strijkers blijven mooi. Ik blijf het knap vinden dat ze zoiets kunt bedenken.

Favoriete nummer:  One Last Shot (de mooiste samenvatting van de hele film)

Hans Zimmer over de soundtrack van Pirates of the Caribbean. Een leuk kijkje achter de schermen!

De soundtrack van Pirates verveelt mij nog steeds niet. Door de films weer te zien, zit ik er weer helemaal in. Wil je de soundtrack ook nog eens luisteren? Dan hier de link naar Spotify. Fijne soundtrackzondag!

 

Miron

Bron: afb 1.

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Paul Hauer schreef:

  De film is briljant, maar de soundtrack is misschien nog wel beter. Geweldig! Ik luister deze dan ook erg vaak.

  Like

  1. Miss Movie schreef:

   Ben ik het helemaal mee eens Paul! 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.