Netflix: Het einde van een tijdperk

Zo, dat klinkt dramatisch. Niet? Het valt gelukkig reuze mee. Afgelopen maand had nam ik een proefabonnement op Netflix en die is nu al een tijdje afgelopen. Ik vertel jullie graag wat ik ervan vond. 

Dus ik had nooit geNetflixt. Natuurlijk had ik er wel van gehoord en dat waren voornamelijk goede geluiden. De reden om het toch ook eens zelf uit te gaan proberen. En dat is helemaal makkelijk met de gratis proefmaand. Daar kan je ook niet echt omheen, met al die reclames overal. Ik ging me daarom maar eens aanmelden. Dat was zo gebeurd. Je kiest of je een abonnement wilt voor 1, 2 of meer schermen. Ik koos voor 2, omdat er genoeg mensen waren die ook wel eens mee wilden kijken.

Leuk is dat je na het aanmelden ook omgevingen aan kunt maken voor anderen. Ik maakte er een voor mijn zusje en broertje en mijn vriend. Als je inlogt, kies je je eigen omgeving. Doe je dit voor de eerst keer, dan kies je uit een lijst de films en tv-series die jij leuk vindt en Netflix zoekt er genoeg vergelijkbaars bij. Je hoeft je dus niet te vervelen.
Ik begon met het scrollen door de lijst films en tv-series. Veel leuke en bekende tv-series en films vond ik terug. Dingen die ik al gekeken had, maar veel ook niet. Leuk vond ik ook dat je bijvoorbeeld shows van Jochem Myjer kunt zien. Ik maakte een beginnetje aan Sons of Anarchy, op aanraden van mijn broertje, bekeek een aantal aflevering The Office en New Girl en keek het eerste seizoen van Netflix only serie Marco Polo uit. (Tof!)

Ondanks dat het vakantie was, merkte ik wel dat ik het lastig vond tijd te vinden/maken om eens lekker uitgebreid te gaan kijken. Ik kan me voorstellen dat als je niet 40 uur werkt, je sneller even wat aanzet om te bekijken.

Voordelen
– Heel veel series, altijd en overal te bekijken
– Makkelijk aanmelden, inloggen en opzeggen, geen lastig gedoe
– Handig te delen met anderen (scheelt je ook weer in de kosten!)

Nadelen
– De kwaliteit van de beelden (Al heeft dit waarschijnlijk met mijn internetverbinding te maken)
– De tijd, een maandje is zo om!
– De tijd, waar haal ik de tijd vandaan om al dat leuks te kijken?

Mijn Netflix-tijdperk duurde dus maar een maand. Tot nu toe in ieder geval. Wie weet dat ik er in de toekomst een echt abonnement op neem. Zeg nooit, nooit. Of ik je Netflix kan aanraden? Ja zeker! Ik vond de proefmaand erg leuk en vooral makkelijk. (Wel even goed in de gaten houden wanneer je je weer moet afmelden.)

Hebben jullie Netflix? Wat vinden jullie ervan?

 

Miron

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Paul Hauer schreef:

  Ik ben nog steeds abonnee (vanaf dag 1 eigenlijk) en ik heb nog steeds veel plezier van mijn abonnement. Ik heb deze zojuist verhoogd naar het 11,99 abonnementen zodat ik op meer schermen tegelijk kan kijken en gebruik kan maken van Ultra HD indien deze kwaliteit beschikbaar is. Er staat zoveel materiaal op wat ik interessant vind, maar nog niet heb gezien. Dat is mij die 11,99 in de maand meer dan waard. Maar ik blijf ook trouw aan mijn DVD en BRD verzameling hoor, want ik koop nog regelmatig films of series als ik deze echt de moeite waard vind om in de collectie op te nemen.

  Like

 2. Claire Manuel schreef:

  Ik ben echt zwaar verslaaf aan Netflix, oh man.. In DE kan je niet downloaden dus ik keek altijd van die gratis streams, dus Netflix was echt een hele welkome aanwinst! Frappant wat je zegt over de kwaliteit! Bij ons is de kwaliteit zó goed dat we de eerste dagen met open mond naar het beeldscherm zaten te kijken 😉

  Like

  1. Miss Movie schreef:

   De kwaliteit zal dan wel een dingetje bij mij thuis zijn. De internetsnelheid op het platteland laat nogal eens te wensen over, haha. En wil/kan je niet downloaden, dan is Netflix inderdaad wel erg ideaal. Ik mis het stiekem wel een beetje hoor.. 😉

   Like

 3. Nostra schreef:

  Ook al lange tijd Netflix en er wordt hier in huis gretig gebruik van gemaakt. Vooral het grote aanbod van series is fijn. Denk dat de beeldkwaliteit die jij hebt ervaren inderdaad heel waarschijnlijk aan je internetverbinding ligt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.