#soundtrackzondag: Frozen

De soundtrack van een film is misschien wel net zo belangrijk als de acteurs die erin spelen. Een soundtrack geeft een film een bepaalde sfeer en neemt je mee in de wereld die je voor je ziet. Er zijn zovéél goede soundtracks. Iedere zondag licht ik er eentje uit.

Vandaag een winterse soundtrackzondag. En ook al is deze soundtrack niet super actueel meer, hij is en blijft leuk om naar te luisteren (en mee te zingen natuurlijk).

Frozen

Frozen werd in 2013 misschien wel dé hit van Walt Disney dat jaar. Voor als je Frozen nog niet hebt gezien (Marieke!), in een notendop waar het verhaal over gaat: In het koninkrijk Arendelle wonen prinsessen Elsa en Anna. Elsa heeft, zo noem ik het maar even, bijzondere ijskrachten en kan goed uit de voeten met sneeuw en ijs. Als kind heeft ze Anna per ongeluk ‘verwond’ met ijs en sindsdien wil ze Anna niet meer zien, bang om haar zusje opnieuw pijn te doen. Elsa wordt koningin van Arendelle en er is een groot feest. Als Elsa haar geheime krachten daar in het openbaar laat zien, vlucht ze weg. Anna erachteraan, met een prins, ijskoopman, een pratende sneeuwpop en een heel schattig rendier.

De gezongen nummers zijn afkomstig van de hoofdrolspelers zelf. Echt gezongen, allemaal. Idina Menzel is de stem achter Elsa, Kristen Bell speelt Anna, Jonathan Goff is Kristoff en de stem van Olaf wordt ingesproken door Josh Gad. De score van Frozen is geschreven door Christophe Beck. Een misschien wat onbekende naam, maar deze meneer heeft een behoorlijke lijst films waaraan hij heeft meegewerkt.

Zoals haast iedere Disneyfilm heeft deze muziek ook weer dat sprookjesachtige, een magische tintje. Verder doet de muziek ook koud en haast kerstig aan. Past precies bij de ijzige omgeving waarin we worden meegenomen. Mooi vind ik ook de twee koornummers op de cd, ‘Heimr Àrnadalr’ en ‘Vuelie’. Beide nummers hebben een Scandinavische achtergrond: ‘Heimr Àrnadalr’ is Oud Noors en ‘Vuelie’ is gebaseerd op een Deense lofzang.

Favoriete nummer: ‘Love Is An Open Door’ en ‘Do You Want To Build A Snowman’

Meestal ben ik van de originele versie, maar dit is toch wel gaaf om te zien in al die talen! 

Tot slot natuurlijk nog de link naar Spotify. Had je de liedjes nog niet genoeg in hoofd, dan bij deze een nieuwe kans. Dat wordt meezingen geblazen. Let it Gooooooo!

 

Miron

Bron: afb 1.

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Elise schreef:

  En nu heb ik let it go in m’n hoofd!

  Haha, ok byeeee.

  Like

  1. Miss Movie schreef:

   Missie geslaagd, haha! Ok byeeee!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.