#soundtrackzondag: Little Miss Sunshine

De soundtrack van een film is misschien wel net zo belangrijk als de acteurs die erin spelen. Een soundtrack geeft een film een bepaalde sfeer en neemt je mee in de wereld die je voor je ziet. Er zijn zovéél goede soundtracks. Iedere zondag licht ik er eentje uit.

Ik heb een tijdje nagedacht hoe ik het plot van deze film nou het beste kan samenvatten. Gelukkig was de achterkant van de dvd mijn redding. Little Miss Sunshine (2006) gaat over probleemfamilie Hoover. Vader Richard, een doorgedraaide motivatiecoach, moeder Sheryl, haar homoseksuele en suïcidale broer Frank, dochter Olive, zoon Dwayne, die niet meer wil praten, en opa Edwin, die eigenlijk altijd onder invloed van drank/drugs is, maken een roadtrip om de droom van Olive waar te kunnen maken. Een lekker stelletje bij elkaar dus. Je kan je wel voorstellen dat er natuurlijk van alles gebeurt tijdens deze reis.

Little Miss Sunshine

De muziek (zowel de score als de gezongen nummers) uit Little Miss Sunshine is grotendeels gemaakt door Devotchka, een vierkoppige band die samen zo’n beetje alle instrumenten kunnen bespelen. Heel gaaf! Omdat zij bijna alle nummers verzorgen, past de soundtrack eigenlijk alleen nog maar beter bij elkaar. Het past helemaal in de setting van de film en de plaatsen waar het zich afspeelt, de snelweg en een droge/zonnige omgeving.

Favoriete nummer: By far deze:

(Sorry voor de slechte kwaliteit, maar deze scene MOET je erbij zien!)

Oh, en het nummer ‘First Push’ is ook leuk.

Helaas kan ik van deze soundtrack geen goede Spotify-lijst vinden. Daarom verwijs ik dit keer graag door naar Youtube, waar iemand de muziek wel op een rijtje heeft gezet: link!

Fijne soundtrackzondag!

 

Miron

Bron: afb. 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.