Onze favoriete kerstfilm

on

Hallo allemaal!

Allereerst wensen we jullie allemaal hele fijne kerstdagen toe! Deze gezellig feestdagen zijn niet compleet zonder leuke films op televisie. Wij delen graag onze favoriete kerstfilm met jullie!

Emmy

Over mijn favoriete kerstfilm hoefde ik niet lang na te denken. Niet dat ik nou kan beweren dat het een hoogstaande vijfsterren film is. In tegenstelling! En toch… elk jaar als de dubbeldikke kersteditie van de tv-gids op de deurmat valt, dan hoop ik toch stiekem dat hij weer wordt uitgezonden. Ga er even goed voor zitten, want vanavond is National Lampoon’s Christmas Vacation op televisie!

Welkom bij de familie Griswold! Zij weten wel hoe ze kerst moeten vieren… althans dat denken ze. Want wat is er nou leuker dan de kerst door te brengen met ouders, schoonouders en wereldvreemde broer + schoonzus (die overigens niet zijn uitgenodigd, maar totaal onverwacht komen aanwaaien). Wat een gezelligheid! Ja natuurlijk, want het is kerst en kerst vier je samen. Met kerst ben je sociaal en zorg je voor een megagroot kerstdiner waar iedereen van kan genieten. Met kerst heb je een (iets-uit-de-hand-gelopen-extreem-mega-) grote kerstboom in je kamer staan en heb je tienduizend kerstlampjes op voorraad die je stuk voor stuk op je dak vastmaakt met een nietmachine (ja echt!). Je hoeft geen Einstein te zijn om te weten dat dat gewoon niet goed kan gaan!

Maar dat alles maakt helemaal niets uit, want de dikke vette kerstbonus staat om de hoek te wachten om uitgegeven te worden aan spiksplinternieuw zwembad… toch?

Marieke

Elk jaar met Kerst kijk ik samen met mijn moeder Sissi (en zeurt mijn vader dat we die al 100 keer gezien hebben). Het is een soort traditie geworden. Bijna elk jaar zend de NPO hem uit en anders pak ik de dvd uit de kast! Ik vind het een heerlijke film, de jurken, de locaties, het verhaal, het klopt allemaal bij deze film. Wat mij betreft de perfecte film voor de feestdagen!

Miron

Ik moet ‘m rond de kerstdagen gewoon een keer hebben gezien, want in de rest van het jaar kijk ik ‘m natuurlijk niet: The Muppet Christmas Carol (1992). De combinatie van het verhaal, alle bekende gezichten uit The Muppets en de liedjes, wie wordt daar nou niet vrolijk van? Ik wel in ieder geval. Wordt de film niet op tv uitgezonden, dan heb ik ‘m gelukkig nog op dvd ;).

Natuurlijk zijn we ook benieuwd wat jullie favoriete kerstfilm is. Vul snel onze kerstpoll in!

 Bron afbeelding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.