MISS MOVIE FILMRUIL

on

Toen we begonnen met deze blog kwam ik met het leuke idee om elkaar een film uit onze eigen collectie te lenen. Een film die je vond dat de anderen gezien moesten hebben. Dus we zijn allemaal onze dvdkast ingedoken. Uiteraard moet er dan wel een stukje over deze films op ons blog komen te staan!

Marieke legde het al even uit twee weken geleden, de filmruil. Uit mijn verzameling koos ik The Grand Budapest Hotel voor Emmy. Ik ben erg benieuwd wat ze ervan vindt! Van Marieke kreeg ik Invictus.

invictus.10534Een drama waarin Morgan Freeman de rol van Nelson Mandela speelt. Het verhaal begint wanneer Nelson Mandela net tot president gekozen is. De apartheid in Zuid-Afrika is aan de orde van de dag en dat is de president ook opgevallen. Hij wil de twee groepen samen brengen door het nationale rugbyteam, the Springboks. Dat jaar is Zuid-Afrika gastland voor de wereldbeker en Mandela wil graag dat Zuid-Afrika wereldkampioen wordt. Probleem is dat het team niet super goed speelt, dus er is een hoop werk aan de winkel voor aanvoerder Francois Pienhaar. Ik ga verder natuurlijk te veel verklappen,

Zelf zou ik niet zo snel een dramafilm uitgekozen hebben, maar ik ben zeker positief verrast. Op een gegeven moment zag ik alleen nog maar Nelson Mandela en geen Morgan Freeman meer. Ik vind hem een super goede acteur, dus dat zat sowieso wel goed. In de film wordt erg duidelijk dat Matt Damon een behoorlijke kluif heeft aan het leiden van zijn team en je hebt het toch wel met hem te doen zo af en toe.

Grappig zijn de Nederlandse woorden die je af en toe voorbij hoort komen. Ook de muziek vond ik gaaf om te horen. Wat ik nog niet wist is, dat de film op een boek is gebaseerd: Playing The Enemy: Nelson Mandela And the Game That Made A Nation van schrijver John Carlin. De film is uitgebracht in 2009, maar op een of andere manier heeft het helemaal de sfeer van 1995.

Als je van drama, geschiedenis en toch een beetje feel-good houdt, dan ga je deze film ook goed vinden. Jullie hebben het stuk van Emmy over The Grand Budapest Hotel nog tegoed.

 

Miron

Bron

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.