#soundtrackzondag: A Knight’s Tale

De soundtrack van een film is misschien wel net zo belangrijk als de acteurs die erin spelen. Een soundtrack geeft een film een bepaalde sfeer en neemt je mee in de wereld die je voor je ziet. Er zijn zovéél goede soundtracks. Iedere zondag licht ik er eentje uit.

Ik schrok een beetje toen ik op zocht in welk jaar deze film is uitgebracht, 2001 alweer. Ik ontdekte de film toen ik op de middelbare school zat en wat heb ik ‘m daarna nog vaak gezien: A Knight’s Tale. In A Knight’s Tale neemt schildknaap William Thatcher de plek in van zijn overleden meester. Meedoen aan een middeleeuws steekspel kan toch niet zo moeilijk zijn?

A Knight's Tale

Heath Ledger speelt de hoofdrol van William of ook wel Sir Ulrich von Liechtenstein. Mark Addy en Alan Tudyk zijn Williams vrienden Roland en Wat (It’s called a lance. Hello?)Heerlijke rol ook van Paul Bettany als schrijver Geoffrey Chaucer.

Net zo leuk als de film, is ook de soundtrack. Zowel de gezongen liedjes als de instrumentale nummers vind ik erg goed. Leuke aan A Knight’s Tale is dat de moderne muziek heel goed in het middeleeuws plaatje van de film is gezet. Dat zie je al in het begin van de film met We Will Rock You van Queen. Ook Golden Years van David Bowie is heel slim verweven in een van de scenes. De score is geschreven door Carter Burwell. Tussen de middeleeuws klinkende muziek hoor je gewoon elektrische gitaren, heel tof!

Favoriete nummer: Weer lastig. Ik kies voor Takin’ Care of Business van Bachman Turner Overdrive

Hier vind je de link voor Spotify. Wel jammer dat er een andere versie van het nummer ‘Low Rider’ in zit. Die in de film is stukken beter.

En deze scene. Hahaha..

Nu ik er zo over schrijf, krijg ik weer helemaal zin om de film weer te kijken. Grote kans dat ik de dvd zo weer even aanzet.

Fijne soundtrackzondag!

 

Miron

Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.