It’s SuperFreakyNatural

Seizoen 1, aflevering 11: Scarecrow. Het was de eerste aflevering van Supernatural die ik, ondertussen heel wat jaartjes geleden, heb gezien. Ik herinner me vooral nog goed dat ik de halve aflevering met een deken over mijn hoofd heb gezeten omdat ik het zo eng vond. Ik klink nu misschien als een vijfjarige, maar geloof me… Het was ECHT Scary! Waarom ik toch ben blijven kijken? Vanwege de twee extreme cuties die Dean (Jensen
Ackles) en Sam Winchester (Jared Padalecki) heten.Supernatural-Season-7-Promotional-Poster

Nadat hun moeder op jonge leeftijd is omgekomen bij een brand veroorzaakt door onbekend kwaad, raakt hun vader John Winchester (Jeffrey Dean Morgan) geobsedeerd door de dood van hun moeder. Sam en Dean worden door John opgevoed met alle lessen die je als Hunter nodig hebt. Dean is zijn vader gehoorzaam en probeert het leven zo goed mogelijk te accepteren. Sam wil het tegenovergestelde: studeren en een normaal leven opbouwen. Als hun vader op gegeven moment verdwijnt en de vriendin van Sam ook bij een mysterieuze brand om het leven komt, zijn de broers genoodzaakt samen te werken. Met alle gevolgen van dien…

Sam en Dean jagen op werkelijk alles dat ook maar een beetje evil en Supernatural is. Demonen, geesten, weerwolven, engelen (jaja, die zijn ook niet altijd heilig), leviathans, vampieren, wendigo’s, clowns (ja, echt!), evil Santa’s, hellehonden… je kunt het zo gek niet bedenken of Sam en Dean staan klaar om ze om te leggen. Uiteraard wel met de nodige dosis humor, want zeg nou zelf: alleen een serie die gaat over het uitmoorden van het kwaad is iets te kansloos toch?

Naast alle vage dingen die regelmatig de revue passeren, voeren Sam en Dean ook regelmatig een strijd met zichzelf en met elkaar. Er zijn irritaties en ruzies, er is jaloezie en teleurstelling, maar als het erop aankomt gaan ze letterlijk voor elkaar door het vuur (wel die van de hel dan hè). Tussendoor lig je regelmatig in een deuk vanwege de humoristische opmerkingen die elke aflevering weer volop aanwezig zijn!

Absolute Do: Leg een groot kussen/ dikke deken naast je neer! Het is toch fijn om ergens achter/ onder te kunnen kruipen als het te scary wordt.

Absolute Don’t: Supernatural kijken terwijl je een glas drinken vasthoudt. Voor je het weet zit de inhoud van je glas overal, behalve in je glas (I’ve been there, I’ve done that!).

Ondertussen is de serie aan het tiende seizoen begonnen. Persoonlijk had ik nooit verwacht dat ze het zover zouden schoppen. Ik ben blijkbaar niet de enige die enorm kan genieten van het SuperFreakyNatural leven van Sam en Dean Winchester.

Kortom: Supernatural is een absolute aanrader voor iedereen die houdt van horror met heel wat korretjes zout en een dikke laag humor!

Emmy

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.