Review: Wonder Woman

Veel dames zaten er al op te wachten: Een superheldenfilm met echte girlpower!  En nu is daar dan eindelijk… Wonder Woman. Het is de DC-film van dit jaar en Miron en ik vonden dat perfect voor ons meidenuitje. 

Natuurlijk hebben we eerst gezellig een hapje gegeten, maar toen was het toch echt tijd voor de film. Kon deze film onze verwachtingen waarmaken? Kon deze vrouwelijk superheld ons net zo vermaken als haar mannelijke collega’s?

Nou eigenlijk wel ja. Oké eerlijk is eerlijk het is niet de beste superhelden film (Dat blijft natuurlijk de Batman trilogie), maar het was zeker niet onaardig. Ik heb Batman vs. Superman zelf overgeslagen, omdat ik Ben Afleck als Batman echt niet kan aanzien. Christian Bale is voor mij Batman en Ben Afleck vind ik sowieso al geen leuke acteur dus dat helpt ook niet. Dus dit was de eerste keer dat ik Wonder Woman in actie zag.

Het verhaal:
Net als in de Marvelfilms heeft ook DC er een handje van om karakters uit andere films te verweven in het verhaal. Het begint dan ook met Diana Prince (Gal Gadot) in het nu, die een pakketje ontvangt van een van de andere karakters. Daarin zit een foto van haar en nog een aantal anderen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dan gaan we terug in de tijd om langzaam maar zeker naar het moment van de foto toe te werken.

We komen terecht op een mysterieus tropisch eiland waar alleen bloedmooie vrouwen wonen. De droom van menig man denk ik zo… Al moeten de heren wel oppassen, want deze dames zijn behoorlijk pittig. Het zijn goed getrainde Amazones die zich voorbereiden op het gevecht met de god van de oorlog Ares. De rust op het eiland wordt bruut verstoord als een piloot door de onzichtbare barrière stort. Achter hem aan komt een heel schip met nazi’s. Niet de gezelligste types dus. Zo wordt Diana via Steve Trevor (Chris Pine) de Tweede Wereldoorlog ingezogen. Ze denkt namelijk dat Ares hier alles mee te maken heeft en vindt het haar doel hem te vernietigen. Daar draait de rest van de film eigenlijk om.

Onze eigen Doutzen Kroes had ook nog een rolletje bemachtigd in deze grote DC-productie. Wel echt een rolletje. Ze mocht wel één halve zin zeggen. Maar goed dat is toch al weer meer als jij en ik. Stiekem ben ik dus eigenlijk gewoon stik jaloers op haar…

Mijn mening:
In een film met girlpower is het toch jammer dat er geen enkele Spice Girls meedoet. Toch een gemiste kans… Geintje natuurlijk. Er is meer dan genoeg girlpower met Gal Gadot. Zij is zeer geloofwaardig als Wonder Woman en ik vond haar zeer entertaining. Ik heb genoten van deze film. Hier en daar waren de special effects niet briljant (vooral de laatste actiescene), maar verder zag het er goed uit.

Minpuntje: Ik ben persoonlijk niet zo fan van Chris Pine. Nooit geweest en ik snap ook niet wat mensen in hem zien, maar misschien zie ik het wel helemaal verkeerd. Alhoewel ik dit wel een van zijn leukere rollen vond. Eigenlijk is het misschien meer een pluspuntje dat Chris Pine me alleszins meeviel… Wie ik wel tegen vond vallen was Ares. Dat vond ik dus echt geen god van de oorlog. Misschien zit dat beeld van Ares uit Xena nog te veel in mijn hoofd, maar voor mijn gevoel paste het gewoon niet.

Cijfer: 7,5 

En hebben we al genoeg van al deze superheldenfilms? Nee natuurlijk niet. Binnenkort zit ik weer in de bios voor Spiderman!

Bron afbeelding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.