Review – Breaking Bad

Breaking Bad, dat moet je echt gezien hebben! Dat hoorde ik echt overal om me heen. Ik was er nooit aan toegekomen om het te gaan volgen, maar een paar weken geleden ben ik er toch aan begonnen. Na drie weken heb ik alle vijf de seizoenen bekeken en wat vond ik ervan?

breaking-bad-cast

Dat is een goede vraag ik weet het namelijk zelf niet zo goed. Aan de ene kant irriteerde ik me mateloos aan Walt aan de andere kant was het wel boeiend genoeg om te blijven kijken. De makers wisten het wel zo te doen dat je toch wilde weten wat er verder zou gebeuren. Vaak zat er in het begin van het seizoen al een mysterieuze scene die pas aan het einde van het seizoen duidelijk werd. Daardoor bleef je wel kijken. Je wilt toch weten waar die scene op sloeg…

Walt vond ik echt super irritant. Hij nam beslissingen die voor mij echt volledig onbegrijpelijk waren. Ik vond hem ook totaal niet likable. Ik hoopte constant dat hij gepakt of vermoord zou worden (niet aardig van me, ik weet het). Ik heb sinds Shopaholic niet meer zo’n hekel aan een hoofdpersonage gehad. Voor Jesse daarentegen had ik echt een zwak. Het zat die jongen allemaal niet mee. Toch bleef ik tegen beter weten in hopen dat hij er goed uit zou komen. Wie ik ook erg leuk vond was “Better call Saul“. Misschien de volgende serie om te gaan kijken?

Je moet in ieder geval geen drankspelletje gaan doen dat je een shotje moet nemen elke keer dat Jesse Yo of Bitch of een combinatie van de twee zegt, dan ben je binnen de kortste keren straalbezopen!

Het is allemaal super mooi gefilmd. Er werden ook veel verschillende manieren van filmen gebruikt. Iets wat ik zelf heel boeiend vond. Het was echt een vernieuwde manier van een serie maken en dat vond ik super tof. Ik geef toe dat ik uiteindelijk (ondanks mijn irritatie aan Walt) toch behoorlijk verslaafd was en de serie zeker zou aanraden!

Cijfer: 8,5
Favoriete uitspraak: Yo, Gatorade me bitch!

Bron afbeelding

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Paul schreef:

  Ik denk dat het dan ook missie geslaagd is als je Walt irritant vond en een zwak voor Jesse had. Jesse is inderdaad het personage dat voor meer drama zorgt, terwijl Walt, die zich steeds in uitzichtloze situaties werkt, voor veel spanning zorgt. Heel eerlijk, ik vond het wel een baas hoor! 🙂

  Like

 2. Patricia schreef:

  Jesse is een geweldig :), ben zelf groot fan van het karakter van Giancarlo Esposito.

  Like

 3. Riinyosa81 schreef:

  Sluit me aan bij Paulito maar dit is echt een waanzinnig sterke serie. De buzz is enorm maar volledig terecht.

  Ben overigens wel blij dat ook ik laat ben ingestapt waardoor ik alle 5 seizoenen achter elkaar kon kijken. Soms was de spanning wel ondraaglijk!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.