#soundtrackzondag: Brave

De soundtrack van een film is misschien wel net zo belangrijk als de acteurs die erin spelen. Een soundtrack geeft een film een bepaalde sfeer en neemt je mee in de wereld die je voor je ziet. Er zijn zovéél goede soundtracks. Iedere zondag licht ik er eentje uit.

Deze soundtrackzondag koos ik voor Brave. Een soundtrack die vanaf het uitkomen van de film al op mijn iPod staat. Houd je niet van doedelzakken, dan kan je deze beter overslaan.

Tapeta Brave 3D (created full3d)

Brave (2012) vertelt het verhaal van Merida. Merida wordt uitgehuwelijkt (die huwelijkskandidaten!), maar heeft hier weinig zin in. Ze doet veel liever wat ze zelf wil en dat loopt niet altijd goed af. Natuurlijk komt de film tot een goed einde, het blijft wel een Disney-film. Een vooral erg mooie film, ik blijf me verbazen hoe ze dat voor elkaar krijgen.

De muziek voor Brave is geschreven door Patrick Doyle. Als vanzelfsprekend heeft Brave een heerlijk Schotse sound. De score klinkt over het algemeen best donker en grimmig. Vaak vind ik doedelzakken heel opvallend en schel, maar in de muziek hebben ze ‘m mooi in weten te mengen. Verder lekker veel strijkers, met de nadruk op viool. Mooi!

De soundtrack telt naast de instrumentale score ook 3 gezongen nummers. Meest bekende hiervan is denk ik wel ‘Learn Me Right’ uitgevoerd door Birdy en Mumford and Sons. Julie Fowlis zong voor deze film ‘Up In The Open Air’ en ‘Touch the Sky’. Die laatste heeft mijn voorkeur.

Favoriete nummer: ‘The Games’ en ‘Song of Mor’Du’

Ik zocht een versie waarbij je Billy Connolly live zag zingen, maar helaas. Ik blijf zijn rol als Fergus erg grappig vinden. 🙂

Wil je de hele soundtrack van Brave luisteren? Klik hier voor de link naar Spotify. Fijne soundtrackzondag!

Bron: afb. 1

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Filmliefhebber schreef:

  Ik moet deze film nog steeds kijken, maar ik twijfel er niet aan dat de muziek in orde is. Dat zit meestal wel goed bij Disney 🙂

  Like

  1. Miss Movie schreef:

   Zeker doen, het is niet mijn meest-favoriete Disneyfilm, maar hij is wel erg gaaf om te zien. Vooral Merida’s broertjes zijn leuk!

   Like

   1. Filmliefhebber schreef:

    Cool. Binnenkort even opzetten dan 🙂 Thanks voor de tip.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.