Review – The Longest Ride

Ik gaf het afgelopen vrijdag al aan bij de bioscooptip, ik ben naar The Longest Ride geweest. Het was vrijdag super mooi weer, dus ik ben op mijn fiets gesprongen en naar de dichtstbijzijnde bioscoop gereden. Tien kilometer is met zulk mooi weer goed te doen 🙂

The_Longest_Ride_poster

Ik weet natuurlijk niet hoe het met jullie zit, maar ik hou wel van een goede zwijmelfilm op zijn tijd! Ik was er dus helemaal klaar voor afgelopen vrijdag.

Het verhaal
Luke (Scott Eastwood) is een rodeocowboy die zwaar geblesseerd is geraakt, maar nu, een jaar later, maakt hij zijn comeback. Toevallig is daar ook Sophia (Britt Robertson). Zij is eigenlijk helemaal geen rodeomeisje, maar een serieuze kunststudente die gedwongen is door haar vriendinnen om mee te gaan. Uiteraard worden de twee smoorverliefd op elkaar ondanks dat ze uit twee compleet verschillende werelden komen.

Op de terugweg van hun eerste date zien ze een gecrashte auto. Ze redden een oudere man uit de auto. De man heeft ook een doos met brieven in de auto die hij ooit aan zijn grote liefde schreef. Eenmaal in het ziekenhuis leest Sophia die aan hem voor en zo kom je via flashback achter het leven van Ira (Alan Alda, M.A.S.H.) en zijn inmiddels overleden geliefde Ruth (Oona Chaplin, kleindochter van Charlie Chaplin).

Dan blijkt Luke toch zwaarder geblesseerd dan Sophia denkt en vindt ze dat hij moet stoppen. Daar is Luke het natuurlijk niet mee eens, want stierenrijden (ieder zo z’n hobby…) is zijn leven. Dit geeft uiteraard moeilijkheden in hun relatie. Misschien zijn ze toch te verschillend? Uiteraard waren ook Ira en Ruth totaal verschillend en hadden zo hun moeilijkheden. Nou ja goed nu dan een soort van spoiler alert… In zoverre je dat kunt hebben bij een romantische film: Aan het eind komt alles weer goed!

Mijn mening:
Love means sacrefice is eigenlijk het motto van de film. Ahhh zwijmel! Het is geen Oscarmateriaal, maar ik vond dit echt wel een leuke film. Ik heb me absoluut niet verveeld. Oké als je het verhaal aan iemand verteld dan denk je wel mijn hemel hoe cheesy! Maar welke chickflick (zeker van Nicolas Sparks) is nu niet cheesy ? Dat weet je eigenlijk al van tevoren. Ik hou er eigenlijk stiekem wel van!

En ik ga het gewoon eerlijk toegeven al was het echt een totale prutfilm geweest (wat echt niet zo was) dan had ik er nog goed naar kunnen kijken vanwege de hoofdrolspeler. Ik vind Scott Eastwood namelijk echt een super knappe man! We hebben al een hoop fijne filmmeneren gehad, maar persoonlijk vind ik dit toch een van de fijnste!

Ik zal de film in ieder geval zeker aan mijn dvd-collectie gaan toevoegen. Heerlijke film om op een regenachtige zondagmiddag bij weg te zwijmelen…

Cijfer: 7,5 (Oké eigenlijk een 7, maar vanwege de hoofdrolspeler er een halfje bij…)

Bron afbeelding

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Sylvia Kuijsten schreef:

  Deze staat al een tijdje op m’n verlanglijstje, de trailer beloofde veel goeds 😉

  Like

 2. Filmliefhebber schreef:

  Neh, misschien als deze een keertje op TV is 🙂

  Like

 3. Sweet Movies schreef:

  Ik ben het helemaal met je eens! Voor een Sparks film vond ik ‘m nog goed te pruimen en niet eens zó cheesy (gelukkig maar) 😀

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.