#soundtrackzondag: Kung Fu Panda

on

De soundtrack van een film is misschien wel net zo belangrijk als de acteurs die erin spelen. Een soundtrack geeft een film een bepaalde sfeer en neemt je mee in de wereld die je voor je ziet. Er zijn zovéél goede soundtracks. Iedere zondag licht ik er eentje uit.

Had ik Hans Zimmer al genoemd deze week? Nee? Mooi. Want #spoileralert, dit is er weer eentje. Of eigenlijk twee.Want noem je Kung Fu Panda, dan noem je ook Kung Fu Panda 2. En wat een fijne soundtracks hebben deze films. Lees verder voor meer!

KungFuPanda

Dat deze soundtracks wat Oosters klinken is wel duidelijk. Ook al zie je de beelden niet voor je, de muziek neemt je meteen mee naar China. Voor de scores van beide films zijn Hans Zimmer en John Powell samen aan de slag gegaan. Ook Henry Jackman en James McKee Smith leverden een bijdrage aan de muziek.

Het resultaat mag er zeker zijn. Iedere keer als ik de muziek luister, hoor ik weer nieuwe stukjes/loopjes die zo mooi zijn! Mooi vind ik ook de combinatie van de moderne kant van een animatiefilm en de traditionele kant die je terughoort in de instrumenten die zijn gebruikt. De muziek klinkt heel levendig en fris, terwijl het juist ook z’n mooie en early-China kant heeft. Top!

Favoriete nummer: Uit film 1 is dat ‘Oogway Ascends‘ en uit film 2 kies ik ‘My Fist Hungers For Justice’.


Mocht je The Piano Guys nog niet kennen, zeker even YouTuben! Ze doen hele gave dingen met piano’s en cello’s!

Aanraders hoor, deze scores. Hier vind je de muziek uit Kung Fu Panda en hier die van Kung Fu Panda 2. De films zijn sowieso echt heel erg leuk om te kijken. Gaaf om te zien hoe dat allemaal is gemaakt. Zijn jullie stiekem ook benieuwd naar Kung Fu Panda 3?

Fijne soundtrackzondag!

 

Miron

Bron: afb. 1

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. riinyosa81 schreef:

  Al een hele poos terug dat ik beide films heb gezien en, shame on me, om eerlijk te zijn is de muziek me nooit opgevallen. Maar als ik de YouTube video hier boven bekijk moet ik toch mijn oren eens beter de kost gaan geven. Dat, en de films binnenkort moeten gaan herbekijken.

  Like

  1. Miss Movie schreef:

   Het zijn sowieso leuke films om nog eens te bekijken. Dan volgt de muziek vanzelf! 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.