Review – Michiel de Ruyter

on

Ondertussen hebben al een half miljoen mensen Michiel de Ruyter in de bioscoop gezien en ik ben er daar een van. Normaal gesproken ben ik niet echt fan van Nederlandse films, maar na het zien van de trailer was ik toch erg benieuwd naar deze film over onze vaderlandse geschiedenis.

De film is misschien niet helemaal 100% waarheidsgetrouw, maar laten we eerlijk zijn dat zijn de meeste niet. Ik was in ieder geval positief verrast over de kwaliteit van de film. Ik heb me geen moment verveeld. Ik hou wel van een goede zeeslag 😉 en het verhaal en de acteerprestaties in de film waren ook echt goed.

Frank Lammers zet een goede en geloofwaardige Michiel de Ruyter neer (ik heb geen een keer aan de Jumbo gedacht, dus dat zegt genoeg). Het verhaal speelt zich af in de 17e eeuw toen we het niet echt goed met de Engelsen konden vinden en menig oorlog met hen uitvochten. Michiel de Ruyter was Nederlands admiraal en won meerdere zeeslagen en groeide zo uit tot een ware zeeheld. (die uiteraard heel gewoon is gebleven, zoals de gemiddelde Nederlander dat het liefste ziet!)

De zeeslagen zijn mooi en spectaculair in beeld gebracht. Je kreeg niet het vervelende gevoel dat het door een computer is gemaakt. Je kon duidelijk merken dat er goed nagedacht was over de film en het script. De speech die Barry Atsma als Johan de Wit geeft over Nederland is daar een mooi voorbeeld van.

Wat ik ook groot pluspunt vind is dat iedereen zijn eigen taal spreekt. De Engelsen spreken echt Engels en de Fransen Frans. Dat is een van mijn grootste ergernis in Amerikaanse films dat bijvoorbeeld Duitsers gewoon Engels spreken met een Duits accent, dat doet voor mij echt af aan een film! Maar dat was hier dus niet het geval. er waren daadwerkelijk goede buitenlandse acteurs ingehuurd, bijvoorbeeld Charles Dance (Tywin Lannister uit GoT).

Mocht je niet bij de 500.000 mensen horen die hem al gezien hebben, dan is het zeker een goede film om te gaan bezoeken!

 

Marieke

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Nostra schreef:

    Heb ‘m nog niet gezien (ook omdat ik niet zo’n fan ben van Nederlandse films), maar zal ‘m waarschijnlijk gaan bekijken als hij uit is op DVD…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.