Vooruitblik op de Oscars: Beste muziek

on

Nog even aftellen, vanavond worden de Oscars uitgereikt!  Daarom besteden we deze week extra aandacht aan de genomineerden voor de Oscars. Maandag we de nominaties voor beste film met je door en dinsdag was het de beurt aan de genomineerde acteurs. Donderdag vertelde Marieke meer over de genomineerde dames en vandaag zet ik de kanshebbers voor Beste Orginial Score op een rijtje. 

Er zijn tijdens de uitreiking twee verschillende categorieën die met muziek in de films te maken hebben: Best Original Score en Best Original Song. Houd je vast, hier komen de genomineerden.

Best Original Score

The Grand Budapest Hotel
Een net zo vreemde score als de film zelf ook wel een beetje is. Helemaal goed dus, maar je moet er wel van houden. Het zou mij niks verbazen als dit de winnaar wordt.

Interstellar
Een beetje space deze score, maar wel heel tof. Vooral de stukken met orgel er in verwerkt zijn supergaaf. Plus, Hans Zimmer. Duidelijk toch? 🙂

The Imitation Game
Goede kanshebber deze. De score klinkt lekker geheimzinnig, spannend en ergens naar ratelende machines.

Mr. Turner
Ik moet eerlijk toegeven dat ik deze nog niet beluisterd had. De eerste indruk is goed, maar ik ben nog niet omver geblazen.

The Theory of Everything
Tot slot de score van The Theory of Everything. Ook wel een persoonlijke favoriet. Mooie kleine nummers die je meenemen naar college.


Best Original Song

“Everything Is Awesome” – The Lego Movie

“Glory” – Selma

“Grateful” – Beyond the Lights

“I’m Not Gonna Miss You” – Glen Campbell: I’ll be me

“Lost Stars” – Begin Again

En wie gaan er nu met een beeldje naar huis? Ik denk dat The Grand Budapest Hotel een grote kans maakt. Al zijn de scores van Interstellar en The Theory of Eveything ook heel gaaf.  Ik kan niet kiezen!

Ik hoop dat de Oscar voor Best Original Song naar The Lego Movie gaat, gewoon omdat het weer ‘ns een heel ander (hyperactief) nummer is. We gaan het zien, to be continued!

 

Miron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.