#soundtrackzondag: Grease

De soundtrack van een film is misschien wel net zo belangrijk als de acteurs die erin spelen. Een soundtrack geeft een film een bepaalde sfeer en neemt je mee in de wereld die je voor je ziet. Er zijn zovéél goede soundtracks. Iedere zondag licht ik er eentje uit

Mag ik er even een klassieker in gooien? Vandaag neem ik jullie mee terug naar 1978, naar Rydell High. Dat kan maar een ding betekenen: vandaag meer over de soundtrack van Grease!

Grease

Grease gaat in de eerste plaats natuurlijk over de lieve Sandy (Olivia Newton-John) en de stoere Danny (John Travolta). Over hun perfecte zomer op het strand, elkaar weer tegenkomen op school, dat stoere Danny zich anders voor doet en Sandy hem niet meer herkent, toch samen zijn en dansen enzovoort enzovoort.. Jullie kennen het verhaal. 😉 Natuurlijk mogen de Pink Ladies en de T-birds niet worden vergeten, want wat zou Grease zijn zonder hen?

De soundtrack van Grease is vanzelfsprekend een klassieker. Punt. Iedereen kent de liedjes en kan ze uit volle borst meezingen. En ondanks dat de film al bijna 40(!) jaar oud is, wordt de muziek nog vrolijk gedraaid. Aan de soundtrack van Grease hebben een hoop mensen meegewerkt. Zo werd de binnenkomer ‘Grease’ geschreven door Barry Gibb, jawel die van de Bee Gees. De meeste nummers zijn geschreven door Jim Jacobs en Warren Casey. Dit zijn de namen achter o.a. ‘Summer Nights’, ‘Greased Lightning’ en ‘Look At Me, I’m Sandra Dee’.

Favoriete nummers: ‘Greased Lightning’ en ‘Born To Hand Jive’

Tijdens de zoektocht naar een leuk over-de-soundtrack filmpje kwam ik deze tegen, ik kan ‘m jullie niet onthouden:

De link naar Spotify vind je hier. Dat wordt weer fijn meezingen, fijne soundtrackzondag!

 

Miron

Bron: afbeelding

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Nostra schreef:

    Dit is echt zo’n tijdloze soundtrack. Alhoewel ik zelf niet zo’n fan ben van Grease is één van de kids er helemaal gek op…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.