#soundtrackzondag: Up

on

De soundtrack van een film is misschien wel net zo belangrijk als de acteurs die erin spelen. Een soundtrack geeft een film een bepaalde sfeer en neemt je mee in de wereld die je voor je ziet. Er zijn zovéél goede soundtracks. Iedere zondag licht ik er eentje uit.

UP

Up (2009) vertelt het verhaal van Carl Fredricksen. Carl ontmoet als klein jongetje de avontuurlijke Ellie. Ze trouwen en hebben een mooi leven, met ups en downs, samen. Als Ellie komt te overlijden blijft Carl alleen over. Zijn huis staat middenin een stad vol hoge wolkenkrabbers. Als hij noodgedwongen moet verhuizen naar een bejaardentehuis, neemt hij heft in eigen handen en gaat nog een laatste keer op avontuur. Per ongeluk neemt hij padvinder Russell op zijn reis mee en samen komen ze in de Paradise Falls terecht. Adventure is out there! En hoe leuk zijn Kevin en Doug? 🙂

De muziek uit Up is gecomposeerd door Michael Giacchino. Voor meer Disneyfilms maakte hij de muziek: Ratatouille, The Incredibles en Cars 2. De muziek heeft soms een wat oude touch en klinkt erg leuk bij de fragmenten van de vroegere Carl. De score isheel zwierig, lief en een beetje jazzy. Verder zit de muziek vol emotie en dat maakt dat je al heel snel meeleeft met Carl en Ellie. Als je goed oplet, hoor je dat ieder personage een soort eigen theme heeft dat telkens weer terugkomt. Leuk!

Favoriete nummer: ‘Married life’ en deze (al staat hij niet officieel op de soundtrack zelf, vooral dat stukje van de trap.. haha):

De score van Up luister je hier via Spotify. Luister ook eens verder naar het werk van Giacchino, hij heeft een hoop moois gemaakt. Fijne soundtrackzondag!

 

Miron

Bron: afb. 1

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Sammie schreef:

    Ik vond dit een ontzettend mooie film met inderdaad goede muziek!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.