#bioscooptip: Unbroken

Nog niet bedacht wat je dit weekend gaat doen? Wij zeggen: Ga naar de bioscoop! Weet je nog niet naar welke film? We geven je graag een tip mee.

Voor dit weekend een serieuze tip, want dit is een serieuze film. Ik heb het over Unbroken, de nieuwste film van regisseur Angelina Jolie. Hierbij de trailer:

De film Unbroken volgt het leven van Louis Zamperini. Zamperini is atleet en doet in 1936 mee aan de Olympische Spelen in Berlijn. Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt besluit Louie mee te vechten en gaat in dienst bij de Amerikaanse luchtmacht. In 1943 stort het vliegtuig waarin hij zit neer in de Stille Oceaan. Na 47 lange dagen worden Zamperini en twee andere soldaten door de Japanse marine uit het water gevist en gevangen genomen. In de jaren die volgen wordt Louis van kamp naar kamp gebracht en daar uitgehongerd en mishandeld. Een verhaal over doorzettingsvermogen: “If you can take it, you can make it”.

De hoofdrol in Unbroken is voor (de voor mij nog onbekende) Jack O’Connell. Op internet zijn de meningen verdeelt over deze film. Dat het een indrukwekkend verhaal is, staat wel vast. Je kunt het verhaal van Lousis Zamperini ook lezen als boek.

Ben je in voor een dramafilm of ben je benieuwd naar deze nieuwe film van Angelina Jolie? Ga dat zien!

 

Miron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.