#soundtrackzondag: The Lion King

on

De soundtrack van een film is misschien wel net zo belangrijk als de acteurs die erin spelen. Een soundtrack geeft een film een bepaalde sfeer en neemt je mee in de wereld die je voor je ziet. Er zijn zovéél goede soundtracks. Iedere zondag licht ik er eentje uit.

Vandaag een soundtrackzondag gebaseerd op gisteren. Gisteren was het Disneydag op SBS6 met de hele dag Disneyfilms. Ik keek er zelf ‘maar’ twee, The Lion King en daarna Tangled. En laat die eerste nou een superfijne soundtrack hebben!

LionKingSoundtrack

Tim Rice en Elton John schreven voor deze film vijf nummers: ‘Circle of Life’, ‘I Just Can’t Wait To Be King’, Be Prepared’, ‘Hakuna Matata’ en natuurlijk ‘Can You Feel The Love Tonight’. Voor dit nummer kregen ze zelfs een Oscar! Naast de gezongen nummers heeft The Lion King ook een erg goede score. De score is geschreven door Hans Zimmer en Lebo M. Lebo M zong samen met Carmen Twillie het eerste nummer in de film ‘Circle of Life’. Ook Hans Zimmer ontving een Oscar voor Best Original Score.

Zo gaaf en supermooi blijft de muziek uit The Lion King, ik krijg er stiekem iedere keer weer kippenvel van. Deze muziek verdient het zeker om eens goed en rustig naar te luisteren. Als je je ogen dichtdoet, kon je zo op de savanne zelf staan.


Een klein kijkje achter de schermen, met een flink jongere Elton John!

Tot slot de link naar Spotify. Ik wens je heel veel luisterplezier. Fijne soundtrackzondag!

Miron

Bron: afb. 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.