#soundtrackzondag: School of Rock

De soundtrack van een film is misschien wel net zo belangrijk als de acteurs die erin spelen. Een soundtrack geeft een film een bepaalde sfeer en neemt je mee in de wereld die je voor je ziet. Er zijn zovéél goede soundtracks. Iedere zondag licht ik er eentje uit.

Een van mijn lievelingssoundtracks, de soundtrack van School of Rock. School of Rock (2003?!) gaat over gitarist Dewey Finn, gespeeld door Jack Black. In het begin van de film wordt Dewey uit zijn band gezet en daar baalt hij flink van. Hij verdient geen geld meer en hangt eigenlijk alleen nog maar in het appartement dat hij deelt met zijn beste vriend Ned Schneebly. Als op een dag de telefoon gaat voor Ned, doet Dewey zich voor als Ned en zegt toe te komen werken als invalkracht op een school. Dewey kan natuurlijk helemaal geen lesgeven, maar weet zijn klas het nodige over muziek bij te spijkeren. Gaat dat zien!

School of Rock

De titel van de film zegt het al, een soundtrack vol rockmuziek! En dat is niet overdreven. De soundtrack bestaat uit nummers van Dewey’s band, muziek uit de klas en een aantal goede klassiekers van o.a. Led Zeppelin en Stevie Nicks. Je wordt in de film helemaal meegenomen in de wereld van de (rock)muziek en daar sluit de soundtrack zelf helemaal op aan.

Favoriete nummer: Als ik niet allemaal mag kiezen, dan kies ik The Immigrant Song van Led Zeppelin

Maar ook dit nummer van The Ramones is tof:

Ik kan nog wel even doorgaan met het plaatsen van leuke liedjes via Youtube. Wil je meer luisteren? Klik hier voor de link naar Spotify. Wel een beetje jammer dat de soundtrack daar niet helemaal op staat.

Fijne soundtrackzondag!

 

Miron

Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.