#soundtrackzondag: Juno

De soundtrack van een film is misschien wel net zo belangrijk als de acteurs die erin spelen. Een soundtrack geeft een film een bepaalde sfeer en neemt je mee in de wereld die je voor je ziet. Er zijn zovéél goede soundtracks. Iedere zondag licht ik er eentje uit.

Juno (2007) volgt het verhaal van Juno, een 16-jarige meisje dat onverwacht zwanger wordt. In de film gaat Juno op zoek naar goede adoptieouders voor haar kindje, wil ze een abortus laten plegen, maar toch niet, stopt een postbus vol met tick-tacks en belt met een hamburgertelefoon. Juno is dan ook niet your-average-girl-next-door en dat maakt de film juist zo verrassend en leuk om naar te kijken. Goede rollen van Ellen Page en Michael Cera als haar beste vriend.

Juno

Zo niet-standaard als Juno als persoon is, zo is ook de muziek in de film een beetje. De cd bestaat over het algemeen uit indie/singer-songwriter-achtige muziek. Fijn om zo weg te luisteren in ieder geval. De muziek klinkt jong en een tikje alternatief. De nummers zijn over het algemeen klein, geen tientallen lagen met verschillende instrumenten en effecten. De sfeer van de soundtrack is erg highschool, goed gevonden en passend in het geheel van de film. Ik ben fan van de leuke gitaardeuntjes die hoort.

Favoriete nummer: Met stip: All I Want Is You – Barry Louis Polisar

Maar ook leuk zijn ‘A Well Respected Man’ van The Kinks en ‘Anyone Else But You’ van The Moldy Peaches. Klik hier voor de link naar Spotify. Happy soundtrackzondag!

Miron

Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.