#soundtrackzaterdag: Interstellar

De soundtrack van een film is misschien wel net zo belangrijk als de acteurs die erin spelen. Een soundtrack geeft een film een bepaalde sfeer en neemt je mee in de wereld die je voor je ziet. Er zijn zovéél goede soundtracks. Iedere zaterdag licht ik er eentje uit.

Laat ik meteen maar met de deur in huis vallen. Hans Zimmer. Punt. Wat een heerlijke muziek componeert die man. Ik denk dat iedereen de muziek uit Pirates of the Caribbean kent. Nou, dan ken je de muziek van Hans Zimmer ook. Iedere keer wacht ik met smart de nieuwe muziek af die hij geschreven heeft. Hans Zimmer schreef de muziek voor Interstellar, ik luisterde ‘m deze week.

Misschien niet een meteen herkenbare Hans Zimmer, deze score. De muziek is over het algemeen best rustig en erg ‘space’. Het main theme komt in verschillende nummers terug, iedere keer net even wat anders, maar wel sterk.

Als je niet van orgels houdt, is dit geen soundtrack voor jou. Naast een piano en wat strijkers hoor ik niet veel instrumenten duidelijk terug (ze zitten vast wel ergens, maar ik hoor ze niet overduidelijk). Misschien een beetje kaal, maar dat past ook weer precies. De orgelstukken zijn opgenomen in de Temple Church in London. Ik zag dit toffe achter de schermen filmpje hierover, klik. Wat een geluid komt er uit dat ding!

Favoriete nummer: nummer 3 op de cd, Dust

Een score die mij niet meteen achterover heeft geslagen, maar als je vaker en heel goed luistert wat er gebeurt, dan zitten er zeker erg mooie stukken in.

Heb je Spotify? Dan kan je de soundtrack van Interstellar hier zelf beluisteren: Hans Zimmer – Interstellar: Original Motion Picture Soundtrack

 

Miron

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Tim Bouwhuis schreef:

    Een persoonlijke favoriet, absoluut meesterwerk van Zimmer. Kan er juist over de breedte ook erg van genieten. Topsongs: No Time for Caution (niet op cd), de indringende climax van Stay en het main theme zoals dat in Cornfield Chase hoorbaar is.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.